Bună ziua. Fostul, tatăl fetei mele, a făcut o reclamație, citație la judecătorie deoarece nu îl las sa vadă fata, are imediat 3 ani fetita, nu sunt de acord deoarece el vorbește f urat și ma și bătut, nu avea grija de mine de fetita, doar se juca 30 de minute cu ea și atât, nu am fost căsătoriți doar concubini. Am plecat de la el ptr ca era sub orice critica și nu ne mai înțelegeam. Ma reclamat ca vrea fata la el de sâmbătă pana duminica plus vizite la domiciliul meu, va trebui sa ma prezint, însă merg cu dovezi ca vorbea urat și ma agresat, ce se poate întâmpla? Eu nu vreau sa i dau fata doar când ea va fi Maricica, nu sunt de acord sa dorma fata cu el, și euu sa nu fiu în preajma ei. Nu am încredere în el, fata încă are pampers, el nu se ascunde de fata când merge la baie plus multe altele.
Tatăl fetitei își exercita dreptul de a avea legături personale cu propriul copil. Nu ii puteți interzice acest lucru decât dacă interesul superior al copilului o impune.
Totuși, în situația dvs., din cele prezentate, consider ca instanta va încuviința programul de vizitare.
Dacă încă sunteți în termen, formulati intampinare și cerere reconventionala prin care sa va exprimați motivele de respingere, precum și solicitările dvs.
Expuneti, in detaliu , situatia de familiei dificila pe care o aveti, asa incat instanta de judecata sa aprecieze programul de vizitare in functie de argumentele sus expuse.
Daca apreciati ca minorul este in pericol,solicitati ca programul de vizitare sa fie realizat in prezenta dvs, ori in prezenta rudelor dvs.
Orice masura referitoare la minor este luata in acord cu principiul preeminentei interesului superior al minorului.
Tatăl are dreptul sa isi vada copilul indiferent daca sunteti de acord sau nu.Tinand cont de varsta acestuia puteti solicita ca dreptul de vizita sa fie exercitat doar în prezența dvs sau fără rămânerea minorului la domiciliul tatălui.Probabil nu va descurcati singura ,rugați un av sa va faca macar întâmpinarea poate găsiți pe cineva sa va redacta in schimbul unei sume simbolice.
Minor
marasa
Parintii unui copil de 5 ani sunt separati (dar nu divortati), tatalui i s-a pemis sa vina sa isi vada copilul oricand si recent sa il ia si in weekend, dar cu ... (vezi toată discuția)