avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cetatean roman - carte de identitate provizorie ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cetatean roman - carte de identitate provizorie (valabilitate 1 an)

Buna ziua,

Cetatean roman cu domiciliul stabilit in strainatate.

De 2 ani, s-a mutat in Romania, avand stabilita resedinta aici - act de identitate cu valabilitate de 1 an, reinoit anual.

Este obligatoriu ca, in cazul incheierii unui CIM, angajarea sa se faca pentru o perioada determinata (perioada valabilitatii cartii de identitate provizorii)? In caz afirmativ, care este cadrul legal?

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 14 Iulie 2020
AndradaCristu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:50, 14 Iulie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e obligatoriu.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In opinia mea, c.i.m. va trebui sa se incheie pe durata valabilitatii cartii de identitate ... in caz contrar, nu vad cum s-ar putea solutiona un conflict de munca.
Intr-adevar. Ma gandesc la incetarea de drept, in cazul in care angajatul nu isi prelungeste actul de identitate: Art. 56 - d) ca urmare a constatarii nulitatii absolute a contractului individual de munca, de la data la care nulitatea a fost constatata prin acordul partilor sau prin hotarare judecatoreasca definitiva;

Art. 57. [nulitatea contractului individual de muncă]
(1) Nerespectarea oricăreia dintre condiţiile legale necesare pentru încheierea valabilă a contractului individual de muncă atrage nulitatea acestuia.

Dar daca nu se solutioneaza prin acordul partilor, se ajunge in instanta.:
(6) Constatarea nulităţii şi stabilirea, potrivit legii, a efectelor acesteia se pot face prin acordul părţilor.
(7) Dacă părţile nu se înţeleg, nulitatea se pronunţă de către instanţa judecătorească
Aici vorbiti de nulitate , dar mai poate exista si angajarea raspunderii patrimoniale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnare contract de munca si vreau sa renunt man67 man67 Am semnat un contract de munca si va fi inscris la ITM pe 1 03 2015, vreau sa renunt, am primit o oferta mai buna.Se poate sau am repercursiuni si cum e bine ... (vezi toată discuția)
Nulitate contract - microintreprindere osoftware osoftware daca contractul de munca (unicul) este lovit de nulitate (pentru ca nu s-a facut dosar medical) ... se mai ia in calcul pentru intailnirea conditiilor de ... (vezi toată discuția)
Cim, incetare de drept IldikoB IldikoB Buna ziua, In situatia incompatibilitatii salariatului conform art.18 legea 122/1990 cim poate inceta de drept ? la data luarii la cunostinta a situatiei? (vezi toată discuția)