avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua! Am avut o problema cu o firma de recuperari, care a dispus executarea silita a unui credit (prescris de altfel). Am depus contestatie in termenul legal în care am invocat prescriptia dreptului de a fi executat silit., dupa care am primit o adresa de infiintare propriri (la firma unde sunt angajat). Am inceput sa platesc (defapt platea firma) asteptand sa se fixeze un termen de judecata. Deoarece primul termen (care s-a si amanat) s-a fixat la aproximativ 8 luni de la data depunerii contestatiei, sumele care m-i s-au retinut au acoperit valoarea creditului (fapt confirmat si de executor). In final, dupa un an si 4 luni instanta a dat urmatoarea solutie: Admite exceptia prescripţiei dreptului de a cere executarea silită. Admite contestatia la executare…., Dispune anularea tuturor actelor de executare întreprinse în dosarul execuţional Nr. ….. . Obligă pârâta la plata sumei de .... lei reprezentând onorariu de avocat cu titlu de cheltuieli de judecată. Intrebarea mea este: cum imi voi recupera eu banii? trebuie sa deschid un nou proces? daca trebuie sa deschid un nou proces sunt hotarat sa cer si daune.... este posibil?
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 07:52, 15 Iulie 2020
Da, trebuie să deschideți un nou proces cu obiectul întoarcerea executării.

Nu veți obține daune pentru ca datoria există, chiar dacă dreptul de a executa silit s-a prescris. Veți obține doar cheltuielile de judecată.
Cheltuielile de judecata le-am obtinut. Vreau sa stiu daca imi voi recupera si banii propriti din salariu...
Da, dar numai dacă deschideți proces la Judecătorie cu obiectul întoarcerea executării, apoi cu decizia instanței legalizată, vă veți adresa unui executor judecătoresc pentru recuperarea banilor.

Daune de orice fel...., nu veți obține.
Va multumesc pentru raspunsuri. O sa deschid un nou proces. O sa revin cand am o noua sentinta. Sper sa nu dureze un an si, la fel ca primul proces...
Intoarcerea executarii silite trebuie sa formulati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum recuperez banii AdiSfr AdiSfr Buna ziua. Cum trebuie sa procedez, sa recuperez banii dupa poprirea pe salariu+cheltuieli de judecata, daca am castigat procesul dar instanta nu a precizat ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare, prescriptia dreptului de a cere executarea silita. Cabinet Individual Avocat Gavrila Liana Zalau, Salaj Cabinet Individual Avocat Gavrila Liana Zalau, Salaj Buna. Am pe rol o contestatie la executare unde se trage de timp la maxim, si pana se va solutiona definvitiv si irevocabil se va fi implinit termenul de ... (vezi toată discuția)
Lamuriri suspendare executare silita si recuperare sume platite leus leus va rog un raspuns in urmatoarea situatie: Am avut o executare silita de la o societate de recuperare , pentru suma de 4050 lei, pentru un titlu executoriu din ... (vezi toată discuția)