Astazi, la mijlocul lui iulie 2020 am primit notificare postala pentru "nedeclarare" Decl 200 sume de declarat ca INVESTIȚII pe parcurs an 2016! Și 2017!.
Am achitat tot ce am avut prin decizie și impunere la zi in judetul meu de resedinta vechi ,dar mi-a venit aici pe actuala adresa.
Nu înțeleg de ce apar aici sume din 2016, 2017, care trebuiau sa se fi rezolvat din anii anteriori, fiindca am primit decl impunere si am platit.
Am insistat sa aflu in baza căror sume ,exacte și de la cine am de plata si am primit niste printuri in care apar diverse sume, dar, nespecificat nimic la plata sau impozabil.
.
O notificare se primește ce tarziu pentru anul anterior 2019 și nu 3 și 4 ani anteriori ,Ținând cont ca sunt bun platnic cu totul la zi. Mai tin eu minte ce a fost acum 4 ani??
PS Posibil sa fie din veniturile de al Aedificium Banca pentur locuinta, fosta raiffeisen, la care am "acumulat" PRIMA DE STAT pe care REFUZA sa o mai dea- este proces mare Raiffeisen cu Curetea de conturi , si noua prima nu nepo mai da. DAr sa vezi, IMPOZITUL IL VREA STATUL!!!!
1 . Voi declarati ce venituri din banii de la banca- dobanda? Cum depuneti decl- daca nu stiti la ce ? Nu ar fi normal sa vina decizie de impnere cu sumele
2. STIU ca sumele impozabiel din DOBANZI- 16% din ce stiu se deduc direct catre ANAF de la banca, clientilro revenindu-le sumele impozitate .
Pareri , ale celor care au aceeasi speta?
Aici vad ca , neprestand servicii, nu aveam oricum motive sa depun Decl 200
Astfel, potrivit Ordinului ANAF nr. 52/2012, contribuabilii care, în anul precedent, au realizat următoarele tipuri de venituri au obligația depunerii declarației 200:
1. venituri comerciale: din fapte de comerţ, prestări de servicii, altele decât cele din profesii libere, practicarea unei meserii, inclusiv din activităţi adiacente, precum şi venituri din cedarea folosinţei bunurilor
2. venituri din profesii libere
3. venituri din drepturi de proprietate intelectuală:
www.avocatnet.ro/articol_432...