avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am cumparat o vcasa care nu respecta proiectul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am cumparat o vcasa care nu respecta proiectul

Am cumparat o casa de la o persoana fizica si discutand cu constructorul despre posibilitatea de a transforma podul nelocuibil in locuibil acesta mi-a spus ca intre etaj si podul nelocuibil nu este un planseu de beton armat cu izolatie ca in proiect ci o structura de profile aluminiu si rigips. Constructorul mi-a spus ca a primit o hartie semnata de persoana fizica de la care am cumparat casa prin care a fost instructat sa inlocuiasca planseul de beton armat cu structura de rigips.
Acest lucru constituie o incalcare a autorizatie de construire ? Poate afecta structura constructiei ?
Ce pot sa fac ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Romeo Valentin , Expert judiciar 07:25, 15 Iulie 2020
Modificare de soluție tehnica autorizata trebuie realizata pe baza de Dispoziție de Șantier dacă legea o permite sau reautorizata lucrarea în cauză.
Părerea mea e ca ar fi trebuit reautorizata lucrarea, dat fiind modificarea arătată de dvs.
Art. 67 din Ordinul 839 prin care se aproba Normele metodologice de aplicare a legii 50 din 1991, prevăd aceste aspecte.
Multumesc. Pot sa-i fac raspunzatori pe constructor sau pe cel care a investit pentru aceasta modificare ? Mai ales ca ar putea afecta rezistenta constructiei si clar afecteaza functionalitatea intrucat izolatia din proiect nu exista ?
Ultima modificare: Marți, 14 Iulie 2020
Frigioiu52, utilizator
Pai binenteles, adica rezistenta nu este cea din proiet si pretul vanzarii catre dvs., nu este serios deorerece imobilul prezinta vicii de rezistenta, care se vor mentine pe durata existentei constructiei in lipsa unor masuri de consolidare si punere in siguranta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mansardarea podului la bloc - legal? blsqt blsqt buna ziua! numele meu e liviu si ma confrunt cu o situatie careia incerc cu ajutorul dumneavoastra si al acestui forum sa ii gasesc o solutie. am cumparat de ... (vezi toată discuția)
Achizitie locuinta "prima casa" Cascarade Mariana Cascarade Mariana Am cumparat un apartament cu 3 camere intr-un imobil compus din p+2e+m, de ]la o persoana fizica.Din momentul locuirii in acest apartament ne-am dat seama de ... (vezi toată discuția)
Poate expertul tehnic în construcții să saboteze clientul? AntiSecretare AntiSecretare Renovez un apartament si inainte de a turna sapa as dori sa cer parerea unui expert tehnic in constructii pentru a ma asigura ca este totul in regula privind ... (vezi toată discuția)