avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Achizitie locuinta "PRIMA CASA"
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Achizitie locuinta "PRIMA CASA"

Am cumparat un apartament cu 3 camere intr-un imobil compus din p+2e+m, de ]la o persoana fizica.Din momentul locuirii in acest apartament ne-am dat seama de foarte multe nereguli;intre etajul 2 unde locuim noi si mansarda nuexista planseu; peretele comun cu casa scarii este din rigips;peretii interiori ai bucatariei si baii deasemenea sunt din rigips;izolatia este partiala side proasta calitate;tamplaria este deasemenea de foarte proasta calitate;spatiul nu este corespunzator cu cel din documente;finisajele interioare si exterioare lasa de dorit;etc. Mentionez ca in loc de autorizatie de constructie are o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.Pe parcursul procesului s-a efectuat o expertiza tehnica in constructii care spune ca structura de rezistenta este realizata 100/% din beton armat cu zidarie de umplutura BCA la toate nivelurile.Tot in aceasta hotarare se mentioneaza ca imobilul are 20 de camere, in realitate sunt 12 camere,si ne intrebam cum de nu au observat neconcordanta intre aceasta si actul de lotizare cei de la banca si cei de la FNG.Recent am facu t reclamatii la ANPC, raspunsul a fost ca nu este de competenta lor;am reclamat si la INSPECTORATUL DE STAT IN CONSTRUCTII,aici s-a deplasat la fata locului un inspector care nu a facut nicio constatare pe loc spunanad ca,trebuie sa vorbeasca cu seful si sa ne ducem ulterior sa o luam de la inspectorat Ne-a mintit este incredibil.Drept urmare nu avem niciun raspuns desi au trecut 45 de zile.Am solicitat la PRIMARIE procesul verbal de receptie si ne-a spus ca nu exista.Am dori sa ne spuneti ce sansa avem in instanta
Cel mai recent răspuns: Cascarade Mariana , utilizator 23:41, 18 Aprilie 2010
Ma gandesc ca poate nu sunteti in posesia tuturor actelor... Cel putin PV de receptie la terminarea lucrarilor(in care se arata ca a fost respectata autorizatia de construire), ar trebui sa existe, altfel nu vad cum a fost intabulat imobilul respectiv! Depuneti cereri scrise! Inclusiv la Cartea Funciara...
La primarie am solicitat in scris PV de receptie la care am atasat copie dupa contractul de vanzare-cumparare,si raspunsul a fost ca nu exista.La CARTEA FUNCIARA ce trebuie sa solicit?Eu cred ca in baza acelei hotarari judecatoresti a obtinut intabularea.Este posibil?Planul de constructie nu a fost respectat in mare parte,sunt foarte multe semne de intrebare.Proiectul arata intr-un fel,actul de lotizare in alt fel,si realitatea de asemenea altfel.Este clar ca s-au abatut de la PROIECT,cine l-a ajutat?Pai unul este expertul tehnic ,altii inspectorii de la cadastru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificari interioare la apartament lazindaliborca lazindaliborca Buna,as vrea sa renovez apartamentul,aici intra desfiintarea/demolarea a 10-15 cm din unul dintre zidurile de rezistenta a blocului,demolarea si constructia ... (vezi toată discuția)
Invitatie din partea politiei locale - renovare apartament bloc Caramitru Caramitru \"Deoarece am fost sesizati asupra faptului ca ati executat lucrari de constructii in apartamentul , stituat la etajul, al blocului din ... va solicitam sa va ... (vezi toată discuția)
Demolare pereti despartitori la bloc fara autorizatie. Caramitru Caramitru \"Deoarece am fost sesizati asupra faptului ca ati executat lucrari de constructii in apartamentul , stituat la etajul, al blocului din ... va solicitam sa va ... (vezi toată discuția)