avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune bunuri imobile
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune bunuri imobile

Bună seara!
Vă rog frumos să mă ajutați cu un răspuns în ceea ce privește problema de mai jos.
În 2014 mama mea a decedat, cu doi ani înainte decedase și sora mea. Am rămas doar eu cu tatăl meu. Părinții mei cumpăraseră, în timpul căsătoriei, un imobil (pe care acum, de comun acord, dorim să-l vindem) și o casă moștenită de la bunicii mei din partea tatălui. Pentru a putea vinde imobilul este nevoie sa facem succesiunea pentru care știu că acum tb platit și impozitul de 1% către stat, deoarece nu a fost făcută succesiunea în maxim 2 ani de la data decesului. Vreau să vă întreb dacă este obligatorie în același timp și succesiunea pentru cea de-a doua proprietate (casa moștenită, cu acte în regulă, unde amândoi erau proprietari) sau pentru aceasta se poate face ulterior?
Vă mulțumesc anticipat!
Vă mulțumesc. Am spus mai sus că m-am exprimat greșit și-mi cer scuze pe aceasta cale. Nu este cazul sa fac după soră, am renunțat la succesiune ani în urmă, printr-o declarație notarială, nefiind interesat. Nici aici nu mă interesează partea financiară și vânzarea în sine, dar de această dată nu pot renunța la succesiune printr-o declarație, deoarece devine totul mai complicat (legile fiind altele acum). Voi renunța ulterior.
Vă mulțumesc încă o dată pt răspunsuri și vă rog frumos să închideți acest topic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare drepturi proprietate Anniemax Anniemax Buna ziua. Am o problema legata de o mostenire. Exista vreun act pe care il pot face prin care pot ceda unei alte persoane drepturile ce ar urma sa mi se ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire giovi_mik giovi_mik buna ziua.in legatura cu dezbaterea de mostenire:acum o luna si jumatate mi-a decedat tatal,nu am fct dezbaterea;la doua saptamani dupa decesul tatalui,a ... (vezi toată discuția)
Succesiune/renuntare/partaj succesoral/donatie 010101 010101 Tatăl meu a decedat în aprilie 2020, mama mea, cu sora mea si cu mine vrem sa facem succesiunea. Ideea e ca sunt mai multe terenuri de împărțit, o ... (vezi toată discuția)