stabilit de comun acord ca ar fi mai bine ca mama sa moștenească tot
Noi am fi vrut să facem succesiunea si sa renunțăm la mostenire in favoarea mamei, doar ca am inteles ca odata ce am renuntat, nu vom mai avea dreptul, pe viitor, la ce i s ar cuveni tatălui meu din succesiunile ce vor urma a fi facute de pe urma părinților lui.
Am citit ca se poate face donatie sau partaj succesoral după ce se face succesiunea, dar as vrea o modalitate prin care in timpul dezbaterii succesiunii, noi sa fim de acord ca ea sa primească totul, dar in acelasi timp, nu vreau sa renunț la mostenire.
"Am stabilit de comun acord ca ar fi mai bine ca mama sa moștenească tot, ca să nu mai stam mereu pe drumuri alergând după acte"
Exact asta o sa se intample. Este o decizie foarte neinspirata si nepractica. Mama...sa fie sanatoasa, dar ca noi toti o sa ajunga la o varsta la care sanatatea o sa i se subrezeasca si nu stiti ce se va intampla: poate cadea la pat, poate o sa isi piarda discernamantul si avand in vedere ca sunt multe bunuri in joc, printre care si o firma, o sa aveti de voie de procuri din partea mamei pentru absolut orice. O sa va rugati de notari sa vina acasa, pentru ca mama sa va faca diverse imputerniciri. Apoi, la deces o sa trebuiasca dezbatuta din nou succesiunea.
In al doilea rand, succesiunea este in termen. Daca dvs dati declaratii de renuntare la succesiune, vor fi chemati descendentii de grad urmator, respectiv copiii dvs. si ai surorii.
In al treilea rand, optiunea succesorala este indivizibila. Asta inseamna ca renuntarea priveste toate bunurile defunctului, prezente si viitoare. Deci inclusiv bunurile pe care tata le va dobandi de la bunici , dupa ce va veti clarifica situatia.
.
ca am discutat astazi la telefon cu notarul care se ocupa de succesiunea noastra, inclusiv de cea care o avea deschisa taica miu cu frații din partea mamei lui si mi a spus ca declaratia mea de renunțare la mostenireeu sper ca ati inteles dvs gresit si ca in realitate sa nu va fi zis o asa gogomanie, notarul.
~ final discuție ~