avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de invaliditate

Soacra mea locuiește împreună cu bunul din fii în locuința proprie și este pensionară la limită de vârstă dar are și o pensie de handicap,având un picior mai scurt din naștere.
De aproximativ doi ani s- a îmbolnăvit cu plămânii fiind dependenta de aparat de oxigen și a fost încadrată în gradul 1 cu însoțitor,ca însoțitor fiind trecută nora care locuiește cu ea.
Aceasta are și cardul de pensie și scoate banii .Noranu prea are grijă de soacră- mea și pe lângă asta,zice că nu au intrat pe card banii pentru handicap ( aproximativ 300 lei) ci doar banii pentru pensie.
Nu știu ce se poate face legal pentru a schimba însoțitorul și daca chiar e posibil sa nu fi primit acea pensie de handicap

Alte discuții în legătură

Cum sa procedez? Denireb Denireb Certificat de incadrare in grad de handicap. Sunt pensionara de invaliditate gr.2,am 57ani,fiind diagnosticata cu afectiuni cardiace,psihice si respiratorii( ... (vezi toată discuția)
Fiul are obligatia sa o intretina pe mama lui ? Pilu Pilu Buna ziua, as avea rugamintea daca poate cineva sa ma lamureasca cu urmatoarea problema: E vorba de o femeie de 8o ani, nevazatoare (grad de invaliditate I - ... (vezi toată discuția)
Lncadrare in grad de handicap netia netia am mai pus aceasta intrebare si nu mi-a raspuns nimeni....si de aceeia mai intreb.. Sotul meu are BPOC stadiul IV , este dependent de aparatul de oxigen... si ... (vezi toată discuția)