avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Loc de parcare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Loc de parcare

Buna ziua, locuiesc in constanta intr-un bloc cu 65 de apartamente și 6 locuri de parcare... unul din ele fiind neînchiriat. Am fost la asociație pentru a-mi lua hârtia cu schema locurilor de parcare și mi s-a spus ca acel loc nu se poate închiria fiind rezervat salvării. Problema mea nu este ca el e rezervat salvării ci un vecin binevoitor care parchează mereu pe acel loc. Interesul meu este dacă exista vreo lege care sa afirme ca este necesar un loc al salvării la bloc sau este o hotărâre a administratorului/blocului? In caz ca este o hotărâre pe bloc și nu exista o lege, pot face cumva sa închiriez eu acel loc de parcare?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:46, 15 Iulie 2020
Nu exista asa ceva.
Poate, doar o hotarare a Consiliului Local, dar nu cred - mai ales ca unul dintre vecini, cum ziceti, parcheaza mereu pe locul "rezervat" salvarii...
Ceea ce nu am inteles eu, este ca desi aveti documente ca locuiti in acel bloc, va mai trebuie o adeverinta de la asociatie - ca sa ce? Sa demonstreze ca aveti documente de identitate si ca sunteti proprietara unei locuinte din acel imobil ? Nu va faceti probleme, acelasi lucru se intampla si in Moldova, la Iasi. Vrea omu' sa inchirieze un loc de parcare (ei, atunci cand se putea, ca acum nu mai este niciun loc liber), cei de la Serviciul Parcari din Primarie, ii trimite la asociatie sa le eliberez adeverinta... Birocratia este in floare si la noi.

Bun, ce va sfatuiesc: mergeti la Primarie, sau acolo unde se pot inchiria acele locuri de parcare in CT si incercati o discutie amiabila, explicati faza cu asa-zisa rezervare a locului pentru echipajul salvarii (sigur este o gogorita a admin-ului).
Succes!
Conform dispozitii in vigoare reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie care este factor decizional
Administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari,cu limita de competenta de executie
Administratorul de imobil,nu detine autoritatea si competenta ,sa dispuna de la sine putere alocarea locurilor de parcare auto
Avand in vedere ca majoritatea locurilor de parcare se realizeaza pe terenul apartinand domeniului public,pentru clarificarea situatiei solicitati date relevante la serviciul specializat din primarie
Daca locul respectiv ar fi fost alocat masina salvare ,ar fi fost special inscriptionat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ocupare abuziva spatiu comun asociatie pauldecuseara pauldecuseara Buna ziua, Imi puteti spune va rog ce mijloace are o Asociatie de Proprietari impotriva locatarilor care ocupa abuziv spatiile comune ale asociatiei? Ca sa ... (vezi toată discuția)
Au dreptul chiriașii la loc de parcare in momentul închirierii ... Nae Marian Eliza Nae Marian Eliza Au dreptul chiriașii la loc de parcare in momentul închirierii unui apartament ,unde fiecare locuinta are cota parte din suprafața comuna, un funcție de ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari nu vrea sa faca nimic. teebee357 teebee357 Problema mea consta in faptul ca mai multi vecini de-ai mei nu respecta parcarile alocate in proiectul blocului si parcheaza cu masinile la cativa centimetri ... (vezi toată discuția)