avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Exercitarea profesiei de practician in insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Exercitarea profesiei de practician in insolventa

Buna ziua .

Daca sotul lichidatorului judiciar este judecator la Curtea de Apel X (sectia penala), practicianul poate fi numit la un tribunal arondat Curtii de Apel X ? Va multumesc .
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Iulie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: danielavoicu76 , utilizator 14:06, 27 August 2020
Din punctul meu de vedere, daca nu exista alte motive, nu vad vreun conflict de interese, motiv pentru care ar putea fi desemnat.

Sper sa va fie de folos informatiile.
din punctul de vedere al OUG 86/2006, ART 27 aliniatul 2 nu poate sa exercite profesia la tribunalele si curtile de apel la care sotul este judecator
Textul de lege spune:
Profesia de practician în insolvenţă nu poate fi exercitată la tribunale, tribunalele specializate şi curţile de apel, nici la parchetele de pe lângă aceste instanţe la care soţul practicianului în insolvenţă, ruda sau afinul până la gradul al III-lea inclusiv îndeplineşte funcţia de judecător sau procuror.

Eu nu vad vreo interdictie legata de instantele inferioare, ci numai la instanta unde lucreaza sotul

Sper sa va fie de folos informatiile.
este practician la tribunalul arondat curtii de apel la care sotul practicianului este judecator si presedintele CA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Magistrat?! mister!!! vendeta vendeta am urmatoarea dilema: unde pot sa aflu informatii despre un avocat care a fost condamnat pt. trafic de influenta iar acum, cu tupeu face pe consilierul juridic ... (vezi toată discuția)
Recuzare administrator judiciar DumitruAndriana DumitruAndriana pot recuza administratorul judiciar propus de creditorul care a intrudus insolventa,deoarece este cumnata avocatei creditorului, avocata care la randul sau ... (vezi toată discuția)
Interdictia exercitarii profesiei de avocat - art.20 din l51/1995 ContSters46797 ContSters46797 Buna ziua, Am tot cautat pe sfantul google dar nu am gasit nimc si apelez la ultima speranta: forumul avocatnet :) Daca stie cineva unde as putea gasi ... (vezi toată discuția)