Bună ziua, lucrez în cadrul Administrației Naționale a Apelor Române, Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoșani, ca biolog în Laboratorul de Calitatea Apei. Pe lângă funcția principală de biolog, am preluat și gestiunea laboratorului fapt ce a dus la o reținere lunară din salariul de încadrare de 10%, conform legii gestionarului. În această situație sunt toți colegii mei din celelalte laboratoare. Cred că această lege a gestionarului ar trebui să aibă specificat clar că garanția materială ar trebui să fie oprită doar celor care într-adevăr ocupă această funcție principală. Eu sunt numită în funcția de gestionar în urma unei decizii, nu sunt remunerată pt această funcție, așadar vin cu întrebarea cât de corect este ca să ni se rețină lunar bani pentru garanție materială?
Gestionar, în înțelesul legii, este acel angajat al unei persoane juridice prevăzute la art. 176 din Codul penal care are ca atribuții principale de serviciu primirea, păstrarea și eliberarea de bunuri aflate în administrarea, folosința sau deținerea, chiar temporară, a acesteia.
Garantii de gestiune
geambasu
cine hotaraste oprirea din salariu a agarantiei de gestiune, si in baza carei legi?
daca ai acces la conturile firmei si ai semnatura in banca este normal sa ... (vezi toată discuția)
Reținere garanție
Dicaro
Este legal ă se opri garanție materială 10% din salariu brut pt un post de sofer ce urmează a lucra pe masina de colectare gunoi menajer??
Tinand cont ca ... (vezi toată discuția)