avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Disconfort olfactiv
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Disconfort olfactiv

Buna ziua,
1) Ca locatar al unui bloc, unde la 5 din 14 apartamente se gateste cu usa deschisa de la apartament spre casa scarii, carei autoritati trebuie sa ma adresez invocand LEGEA nr. 123 din 10 iulie 2020, referitoare la disconfortul olfactiv? Si ce articol din aceasta lege poate fi aplicat in acest caz?
2) Tot legat de convietuirea intr-o scara de bloc as avea nevoie si de alte lamuriri.
Carei autoritati trebuie sa ma adresez si ce lege trebuie invocata, in urmatorul caz: un locatar a renuntat la camara din apartament in vederea maririi spatiului locativ si a suspendat pe un perete de pe casa scarii un dulap, in care depozitează: cartofi, ceapa si hrana uscata (neambalata) pentru pisici. Au fost cazuri, cand vecinii, ba s-au lovit de dulap sau persoane straine care urca pe scara, vomita din cauza mirosului. Toate amestecate, nici n-aveti idee ce miros poate sa emane.
Mentionez ca nu suntem constituiti intr-o asociatie de locatari.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:05, 19 Iulie 2020
1. Legea nu se aplica pentru persoane fizice, doar pentru firme.
2. Puteti sesiza Inspectoratul de stat in ctii. in scris, cu nr. de inregistrare/ data despre desfintarea camerei, daca a afectat structura de rezistenta a blocului, prin modificarile facute. Dulapul este de competenta locatarilor daca nu aveti Asociatie de proprietari pe care ii puteti notifica in scris, cu nr. de inregistrare/ data, solicitandu-le un punct de vedere comun.
Va mai puteti adresa si Pompierilor pentru micsorarea caii de evacuare, ceea ce ingreuneaza evacuarea locatarilor in caz de incenciu, etc...
Referitor la suspendarea de pe casa scarii a unui dulap ,asociatia de proprietari este indreptatita ,prin reprezentant legal sa impuna proprietarului care a facut interventia sa dezafecteze si sa readuca spatiul la forma anterioara interventiei neautorizate
L nr 196/2018 prevede fara exceptie ca partea comuna condominiu este accesibla tuturor proprietarilor-dar schimbarea aspectului si a destinatiei partii comune necesita procedura speciala respectiv acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari
@ynocentta
Utilizatorul a scris in mesaj ca nu sunt constituiti intr-o asociatie de proprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre obiecte voluminoase sau saci cu gunoi lasati pe scara scarii zws zws Despre obiecte voluminoase sau saci cu gunoi lasati pe scara blocului. Buna ziua, As dori sa aflu ce lege ia in considerare urmatoarele: - obiectele ... (vezi toată discuția)
Uscator scara de bloc! sorin_marinas sorin_marinas buna seara, as dori cateva informatii, daca se poate si daca cineva cunoaste, in legatura cu uscatorul/balconul de pe scara blocului, si anume: daca ... (vezi toată discuția)
Locuiesc intr-o asociatie de locatari formata din 3 blocuri, acestea ... florinm58 florinm58 Locuiesc intr-o asociatie de locatari formata din 3 blocuri ,acestea au fost construite de Societatea de Posta si Telefoane Romano Americana ,primul bloc in ... (vezi toată discuția)