avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Despre obiecte voluminoase sau saci cu gunoi lasati pe ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Despre obiecte voluminoase sau saci cu gunoi lasati pe scara scarii

Despre obiecte voluminoase sau saci cu gunoi lasati pe scara blocului.

Buna ziua,

As dori sa aflu ce lege ia in considerare urmatoarele:
- obiectele voluminoase lasate pe casa scarii, ingreunand astfel accesul catre apartamente? In cazul meu este vorba despre un dulap lasat de vecin, dulap lasat in dreptul usii sale, dar care imi ingreuneaza mie accesul catre propriul apartament.
-Saci cu gunoi lasati pe casa scarii in dreptul usii. Este un obicei prost sa lasi gunoiul pe casa scarii. Probabil pe principiul ca miroase si de ce sa miroasa la mine in casa, nu mai bine sa miroasa pe casa scarii?

Am incercat sa am discutii cu vecinii. Dar riscam sa ne certam.

Asadar ce stipuleaza legea si ce masuri / contraventii se impun?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:16, 27 August 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea nr 196/2018 interzice utilizarea partii comune de condominiu fara acordul vecinior si al asociatiei de proprietari
Art. 35. -
(1) În cazul clădirilor cu mai multe locuinţe sau spaţii cu altă destinaţie şi în cazul clădirilor multietajate constituie părţi comune din condominiu, dacă actele de proprietate nu prevăd altfel, următoarele:
e) locurile de trecere, scările şi casa scărilor şi coridoarele; pereţii perimetrali şi despărţitori dintre proprietăţi şi/sau spaţiile comune; subsolul; coşurile de fum; holurile; instalaţiile de apă şi canalizare, electrice, de telecomunicaţii, de încălzire şi de gaze de la branşament/racord până la punctul de distribuţie către părţile aflate în proprietate individuală; canalele pluviale; paratrăsnetele; antenele colective; podul; pivniţele, boxele, spălătoria, uscătoria; ascensorul; interfonul - partea de instalaţie de pe proprietatea comună; rezervoarele de apă; centrala termică proprie a clădirii; crematoriul; tubulatura de evacuare a deşeurilor menajere; structura, structura de rezistenţă; faţadele; acoperişul; terasele;

Art. 38. -
(2) Părţile comune pot fi utilizate de către terţi, persoane fizice sau juridice de drept public şi/sau privat, numai ca urmare a hotărârii adunării generale a asociaţiei de proprietari, adoptată cu acordul a două treimi din numărul total al proprietarilor din condominiu şi cu acordul tuturor proprietarilor direct afectaţi de vecinătate, în baza unui contract de închiriere, de folosinţă sau de concesiune, semnat de preşedinte în numele asociaţiei şi avizat de cenzor/comisia de cenzori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hol bloc / spatii comune Carlo1115 Carlo1115 Bună ziua, ma poate ajuta cineva cu nr articolului care reglementează folosirea spatiilor comune (în ceea ce ma privește holul blocului) din legea ... (vezi toată discuția)
Disconfort olfactiv alexd1990 alexd1990 Buna ziua, 1) Ca locatar al unui bloc, unde la 5 din 14 apartamente se gateste cu usa deschisa de la apartament spre casa scarii, carei autoritati trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Gunoiul la ușa apartamentului DanRo DanRo Jumătate din vecini lasă gunoiul la ușă apartamentului pentru perioade de timp care pot ajunge și la 24 de ore. Evident de multe ori miroase în scara ca ... (vezi toată discuția)