avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Amenzi la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Amenzi la locul de munca

Buna ziua. Sunt angajata la o sala de jocuri electronice si inainte de ultimul salariu ne.au dat sa semnam o foaie cu amenzi din cadrul firmei. Exemplu : nepurtarea uniformei 400 lei, intarziere la locul de munca 400 lei, daca vine sotul/sotia la locul de munca si sta mai mult de 15 minute 200 lei, jocul la aparate 500 lei (inclusiv creditele ramase de la clienti).
O colega a jucat 10 bani ramasi de la un client (inainte ca aceasta amenda da fie explicata). Scrie pe foaie jucatul la aparate in timpul si in afara turei in cadrum firmei, nu scria si de credite ramase, si i.a luat dintr.un salariu pe 2 saptamani cei 500 lei.
Ma intereseaza daca aceste amenzi sunt legale si daca procedura fata de colega mea este corecta. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: MateescuMihaela , utilizator 19:33, 17 Iulie 2020
Potrivit dispozitiilor art.249 alin.1 Cmun., amenzile disciplinare sunt interzise.
Sa inteleg ca, colega mea ar putea sa ii dea in judecata? Chiar daca a semnat foaia?

Ei se scuza cu faptul ca aceste reguli sunt de ordin interior si amenzile la fel.

Cornel Vasile a scris:

Potrivit dispozitiilor art.249 alin.1 Cmun., amenzile disciplinare sunt interzise.

Da, se poate actiona in instanta angajatorul. Scuzele nu pot modifica legea.
Va multumesc. O seara buna !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sotul jucator de pacanele ameninta ca-mi ia tot din casa (la partaj) sierra sierra Buna seara. Am nevoie de niste sfaturi serioase. Nu am pe cine sa intreb si am incredere in forumul asta. Mi-e greu sa scurtez povestea dar o sa ... (vezi toată discuția)
Cum sa imi recuperez cartea de munca?? diana2202 diana2202 patronul meu zice ca m-a dat in judecata pentru neglijenta din serviciu(am introdus mai multe credite in aparatul de joc si clientul a jucat pe banii ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, pe data de 1 februarie mi s a deschis contractul ... Irrrina98 Irrrina98 Bună ziua, pe data de 1 februarie mi s a deschis contractul de munca la o firma de jocuri de noroc (slot uri),venind din concediu creștere copil. Pe data de ... (vezi toată discuția)