avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract dare in folosinta cu titlu oneros cu MapN
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract dare in folosinta cu titlu oneros cu MapN

In 2013 am cumparat un apartament intr-un complex rezidential construit pe terenul MapN-ului.
Pentru teren exista un contract de dare in folosinta cu titlu oneros intre fostul proprietar si MapN. Nu am schimbat contractul pe numele meu pana acum.
Acum vand apartamentul (sau cel putin incerc) si mi se cere ca acest contract sa fie intre mine si MapN.

Unitatea Militara in cauza cere sa vin eu cu un notar la ei, pana in ora 9, caci altfel nu mai am sanse sa il gasesc pe Dl Comandant sa semneze. Am sunat la 50 de notari (fara exagerare, tot ce am gasit online). Majoritatea nu se deplaseaza si au fost contrariati de ce ar fi nevoie de un notar, cand s-ar putea face un contract intre parti, fiind vorba doar de un contract de dare in folosinta cu titlu oneros.

Nu ma pricep deloc si am nevoie de un sfat in legatura cu solutionarea situatiei cat mai repede (Nu locuiesc in tara si mai sunt aici doar pana vineri)..

Ce pot sa fac? La UM am transmis feedback-ul notarilor si au spus ca se intereseaza si ei intre timp, dar din cate stiu, se cere incheierea contractului in forma autentica.

10.5. Potrivit prevederilor titlului X art. 2 alin. (2) din Legea nr. 247/2005 privind reforma în domeniile proprietăţii şi justiţiei, precum şi unele măsuri adiacente, cu modificările şi completările ulterioare, prezentul contract se încheie în formă autentică.

Ultima modificare: Vineri, 17 Iulie 2020
andreeab1, utilizator

Alte discuții în legătură

Renta viagera agricola - conditii ALepadatu ALepadatu Care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca o persoana pentru a primi renta viagera agricola? (vezi toată discuția)
Acontractul de vanzare cumparare a unui apartament se poate face si de catre un avocat?ce onorarii sunt? ancutica ancutica Doresc sa vand un apartament cu 2 camere si as dori sa stiu daca actele le pot incheia si la un avocat;ma gandesc ca au onorarii mai mici. (vezi toată discuția)
Cerere de intabulare respinsa ancutica ancutica Am incheiat contractul de vanzare-cumparare a apartamentului la un avocat.Apoi m-am dus sa-l intabulez.Mi-au respins cererea de intabulare motivat de faptul ca ... (vezi toată discuția)