avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... art 79 lit c din legea 263/2010
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

art 79 lit c din legea 263/2010

buna ziua! "au vârsta mai mică cu până la 5 ani față de vârsta standard de pensionare și au realizat stagiile complete de cotizare, conform prezentei legi." caz concret: 60 ani impliniti in martie 2020, 30 ani si 10 luni stagiu de cotizare, diin care 11 ani in grupa 2, din 2011 pensie de invaliditate.
1.perioada asimilata de dupa 2011 se ia in calcul la emiterea deciziei de incetare a revizuirii medicale? trebuie facuta o cerere sau se face din oficiu?
2. daca se promulga legea privind modificarea art 65 alin 5 din legea 263/2010 (locuieste in valea jiului) cand va putea iesi la pensie ptr limita de varsta?
multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 17 Iulie 2020
stelarman20001, utilizator

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate nerevizuibila padurariucornel padurariucornel Buna ziua. Tatal meu este nascut pe data de 29.05.1951. Are 32 ani si 6 luni lucrati efectiv cu carnet de munca. Beneficiaza de pensie de invaliditate, gradul ... (vezi toată discuția)
Modalitate trecere de la pensie de invaliditate ii la pensie pentru limita de varsta. Data nasterii martie 1953. Beneficiar de pensie de invaliditate gr II din noiembrie 2007. La implinirea varstei standard de pensionare se poate trece la pensie ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate - nerevizuibil Buna ziua.Am pensie de invaliditate din 2006.Am implinit 60 de ani in Ianuarie ac.Am o vechime in munca de 33 de ani,1 luna si 17 zile,la care se adauga 3,6 ... (vezi toată discuția)