avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... acord, acord global, prime
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

acord, acord global, prime

X pensionar obtine de la institutia unde a lucrat o adeverinta in care se mentioneaza ca a obtinut in perioada 1973-1999 venituri suplimentare: acord, acord global si prime.

in adeverinta sunt trei tabele unde se indica sumele (si perioada) obtinute reprezentand acord, acord global si primele.

Apreciati ca aceste sume trebuie luate in calcul la suplimentarea pensiei ?

In baza carei dispozitii legale, deoarece pensionarul are deja decizie de pensionare insa ulterior a procurat aceste adeverinte?

multumesc
Cel mai recent răspuns: dumitru2000 , utilizator 19:21, 20 Decembrie 2009
tudorvaleriu a scris:

denisas si NIon:
1. Aveti dreptate dvs. dar CJPAS nu poate sa incalce legea. Daca are o hotarare judecatoreasca o pune in aplicare.
2. O astfel de hotarare este este nominala si nu poate fi aplicata tuturor pensionarilor sau pensionabililor. De aceea fiecare persoana interesata trebuie sa obtina o hotarare judecatoreasca.

Si dvs. aveti dreptate, casele de pensii nu acorda aceste drepturi. Noi tocmai despre formularea unei actiuni in justitie vorbeam. Dar mai intai trebuie sa se adreseze cu o cerere la casa de pensii insotita de adeverinta respectiva. Numai dupa primirea raspunsului, cel mai probabil negativ, al acesteia poate formula o actiune in justitie. Din experienta, spun ca si colega mea, ca are mari sanse sa obtina o sentinta favorabila, mai ales ca din cate spune, a obtinut aceste venituri pe o perioada indelungata, ceea ce e un punct in favoarea sa. Chiar daca pare de durata, practic depinde doar de cat de repede primeste raspunsul de la casa de pensii (am observat ca nu intarzie foarte mult) , la instanta fiind vorba de un singur termen. Conditia esentiala este aceea sa fi fost virate contributiile si sa se mentioneze acest fapt in adeverinta.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta venit ContSters103795 ContSters103795 am de la societatea unde am lucrat de la 13.04.1970 pana la data de 31.10.1994 adeverinta cu veniturile suplimentare . In aceasta, societatea specifica ca ... (vezi toată discuția)
Lucru in acord global PD PD Buna seara! Am lucrat in cercetare proiectare si eram platita in acord global+ore suplimentare, dar pentru dosarul de pensie nu se da adeverinta pentru ... (vezi toată discuția)
Calcularea punctului de pensie ioana bertescu ioana bertescu 1.calcularea punctului de pensie anual: am lucrat pana la 01.04.2008, deci trei luni cu castiguri, punctajul anual se face : media a punctajului lunar impartit ... (vezi toată discuția)