avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general bilant
Discuție deschisă în Contabilitate în general

bilant

nu am facut niciodata un bilant si trebuie sa il fac acum .imi puteti da idei, ce trebuie sa fac?
multumesc
Cel mai recent răspuns: bogeanua , utilizator 14:14, 17 Decembrie 2009
Intocmirea bilantului nu este asa o mare filosofie, in formular se spune ce solduri si rulaje se trec.
Mai importanta este corectitudinea balantei la 31. dec. Parerea mea este ca in aceasta directie trebuie sa va canalizati atentia pt ca datele din aceasta balanta o data reflectate in bilant nu mai pot fi modificate.
Dupa cum spunea si t.simona bilantul este o rearanjare a datelor dintr-o balanta intr-un format cerut de stat.
Rearanjarea acestor date este simpla si se face urmand instructiunile din formularele de bilant. De altfel programele de la Ministerul Finantelor au o facilitate care te lasa sa introduci soldurile din balanta pe conturi si preia datele in formularul de bilant. Este OK pentru balante simple.
Totodata recomand si studierea formularului de bilant pentru a intelege logica datelor si a modului de prezentare.
Cel mai sigur este sa consultati un contabil sau un expert contabil din zona.Costa un pic dar merita pt ca trebuie si semnat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se procedeaza???? 44axa 44axa cum se incheie balanta in situatia in care din doua spatii (cu administratori si balante separate ) trebuie sa ramina un singur administrator ,o balanta ,dar ... (vezi toată discuția)
Urgent va rog - termen balanta Krissia . Krissia . #-o Am si eu nevoie urgent de o informatie. Exista o baza legala care prevede termenul legal de inchidere a unei balante lunare? 10 zile, 25 zile....? Si daca ... (vezi toată discuția)
Declaratie de inactivitate in loc de bilant crist1979 crist1979 [quot]Buna ziua, Am nevoie de ajutorul dvs pentru a rezolva o problema foarte urgenta pentru mine. Am preluat anul trecut o firma care prezenta urmatoarea ... (vezi toată discuția)