avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere - neglijenta Tribunal?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere - neglijenta Tribunal?

Buna ziua,


Am refuzat sa platesc pensie de intretinere fiicei mele (ea are acum 23 de ani) dupa ce ea si-a vandut o parte din casa si s-a mutat, apoi si-a cumparat o alta casa.

Tribunalul totusi m-a obligat sa platesc pensie de intretinere fiicei mele, pana ea isi termina studiile, pana la 26 de ani.

Documentele depuse la dosar arata doar ca ea nu are bursa la facultate, un extras de cont in RO, contractele de vanzare-cumparare casa (ea a vandut apoi a cumparat alta). Teoretic, ea ar fi trebuit sa ramana cu peste 40.000 EUR.


Legea spune: "Dacă minorul are un venit propriu care nu este îndestulător, părinții au obligația de a-i asigura condițiile necesare pentru creșterea, educarea și pregătirea sa profesională." (art.499(2))


1. Luand astea in considerare, este normal ca nu s-au cerut mai multe acte doveditoare ca ea nu are venit/bani sa se intretina? De exemplu extrasul de cont in EUR, unde defapt s-au virat banii din vanzarea de casa (apare pe contractul depus).


2. M-a bagat in azil, mi-a luat pensiile de pe card timp de 2 luni (costul azilului a fost in total 1/4 din totalul furat), cheile de la apartament, hainele si alte bunuri in valoare de aproximativ 15.000 EUR. O parte din acestea a fost recunoscuta in instanta, si totusi nu s-a luat nicio masura.


(mentiune: mama ei nu mai traieste)
O solutie care va nemultumeste poate sa fie criticată în instanta de control judiciar adică formuland calea de atac prevăzută de lege.In calea de atac va exprimati nemulțumirea,criticați sentința de la fond Etc.
Ultima modificare: Luni, 20 Iulie 2020
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

A doua executare silita pt continuarea pensiei de intretinere poate fi contestata? Vlad N. Vlad N. A doua executare silita pentru aceeasi decizie judecatoreasca, se poate contesta? S-a luat decizie in tribunal ca tatal sa ii plateasca fiicei pana la ... (vezi toată discuția)
Ce tip de actiune trebuie pentru a recupera o creanta din vanzare imobil in timpul litigiului seldom seldom Buna ziua, Am avut un proces pentru recuperarea unei sume de bani data tatalui meu, respectiv 40.000 euro. Litigiul a fost notat in cartea funciara a ... (vezi toată discuția)
Act de donatie Buna seara.As dori sa stiu care e forma legala prin care pot lasa o casa mostenire fiicei mele fara a fi atacata in instanta de fratele ei.Acestuia i.am facut ... (vezi toată discuția)