avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bună ziua, din naivitate si incredere oarba am ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bună ziua, din naivitate si incredere oarba am imprumutat o ...

Bună ziua, din naivitate si incredere oarba am imprumutat o suma de bani (cateva mii de lei) unei persoane in promisiunea ca într-o luna ii va returna inapoi. Tot ce am in schimb ar fi niste mesaje de pe facebook in care se discuta despre asta. Se poate sa rezolv cumva problema legal? Ar mai exista persoane ce au aceiasi problemă cu persoana respectiva. Multumesc pentru orice sfat
Cel mai recent răspuns: Relu2323 , utilizator 20:00, 20 Iulie 2020
Mesajele nu au nici o valoare,în lipsa unei chitanțe de mana sau a contractului de împrumut autentificat la notar nu aveti ce sa faceti.Incercati sa obțineți de la persoana respectiva macar o declaratie/chitanță de mana prin care recunoaște împrumutul. Șansele unei plângeri penale sunt mici iar soluționarea acesteia durează ani.Poate fi o varianta de intimidare atunci când o să realizați că practic în civil nu sunt sanse...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Incepeti cu o somatie prin avocat!
Daca somatie nu produce efecte trebuie sa intentati o actiune in raspundere civila contractuala, solicitand restituirea sumei imprumutate!
Pentru a se admite proba cu martori, desi obiectul actului juridic depaseste suma de 250 lei, va trebui sa faceti dovada imposibilitatii morale de incheiere a contractului (de pilda, dovediti ca sunteti rude, prieteni, etc).
Prin urmare, aveti sanse doar daca puteti dovedi imposibilitatea morala de perfectare a unui contract!
Ultima modificare: Luni, 20 Iulie 2020
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Va mulțumesc frumos pentru atenție si informații

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare bani împrumutați acghenea acghenea Soția mea a împrumutat o ruda cu o suma destul de mare pe încredere. Fără contract sau ceva scris la mână. Cand a început sa ii ceară din bani ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani imprumutati Cosmin2890 Cosmin2890 Buna seara, ce actiuni as putea intreprinde catre o persoana careia i-am imprumutat o suma de bani iar acum nu mai raspunde la telefon? Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)
Am dat bani cu imprumut la un prieten Ioanid Ioan Ioanid Ioan Buna ziua. Am facut greseala ca in urma cu 6 luni sa fac un imprumut in banca, iar banii imprumutati sa-i dau unui prieten. Acesta se tot plangea ca are ... (vezi toată discuția)