avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am dat bani cu imprumut la un prieten
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am dat bani cu imprumut la un prieten

Buna ziua.
Am facut greseala ca in urma cu 6 luni sa fac un imprumut in banca, iar banii imprumutati sa-i dau unui prieten.
Acesta se tot plangea ca are nevoie de o suma de bani pentru a-si rezolva problemele. Cunoscandu-l de multi ani la insistentele lui am acceptat sa fac un imprumut in banca pentru el.
Acesta a promis ca plateste el ratele si sa nu-mi fac griji ca se ocupa el de tot.
Normal ca acesta a luat bani si nu a mai vrut s auda de rate....

Ce pot sa fac in situatia asta? Nu am incheiat un contract de imprumut.
Ca dovezi am doar convorbiri prin sms de unde reiese ca a primit banii de la mine și 3-4 martori care sunt colegii nostri de munca(muncim in acelasi loc), acestia conosc in detaliu situatia.

Este un litigiu penal, civil? Cum rezolv aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: Ioanid Ioan , utilizator 17:30, 18 Aprilie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Este o speta CIVILA.
Luati legatura cu un avocat din zona caruia sa-i prezentati TOATE dovezile pe care le aveti acum si care va poate ajuta.
formulati si o notificare printr-un cabinet de avocat sau printr-un executor judecatoresc pe care sa i-o transmiteti solicitand si un raspuns scris.
Poate scrie ca a primit banii siiiii....
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In spete similare am procedat astfel:
1) am formulat o somatie solicitand achitarea sumei datorate sau macar sa consimta la autentificarea unui angajament de plata autentic;
2) daca somatia n-a produs efecte, am intentat o actiune in raspundere civila contractuala; regula este ca nu pot fi dovedite cu martori actele juridice ce depasesc valoarea de 250 lei dar daca dovediti relatia de prietenie veti dovedi implicit imposibilitatea morala a incheierii unui contract si vi se va admite proba cu martori.

Alegeti un avocat si contractati-i serviciile
in demers!
Va multumesc! S-a rezolvat intre timp... persoana a decedat...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
E, toate se rezolva in timp, intr-un fel sau altul !
Ca idee, puteti da in judecata mostenitorii, dar daca decedatul nu avea bunuri, va trebui sa le puneti cruce si la bani.
Nu are mostenitori. Din cate stiu are o casa pe numelui lui. A fost inmormantat de catre primarie pentru ca nu are pe nimeni. Nu are frati, nu are nevasta si nici nu a avut, nu are copii. Nu este nimeni care sa il mosteneasca, deci nu am de la cine sa recuperez...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sanse am sa recuperez o suma de bani imprumutata daca exista o declaratie de angajament? AdrianL AdrianL Buna seara, Acum un an jumate un \"prieten\" de-al meu a avut o problema la firma unde lucram impreuna si am hotarat sa iau un credit de x lei pentru a-l ... (vezi toată discuția)
Santaj emotional anamarya anamarya Buna ziua.Tatal meu l-a girat pe fostul meu prieten in vederea obtinerii unui imprumut bancar.Acest fost prieten,s-a dovedit a fii o persoana foarte ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, din naivitate si incredere oarba am imprumutat o ... Relu2323 Relu2323 Bună ziua, din naivitate si incredere oarba am imprumutat o suma de bani (cateva mii de lei) unei persoane in promisiunea ca într-o luna ii va returna ... (vezi toată discuția)