avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... De ce nu pot afla la notar ce drepturi am ca unicul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

De ce nu pot afla la notar ce drepturi am ca unicul copil adoptat ...

De ce nu pot afla la notar ce drepturi am ca unicul copil adoptat cu toate efectele unei filiațiuni firești din anul 1985 când am fost adoptată de bunici . Bunica adoptivă avea un copil din flori pe care la căsătoria cu bunicul adoptiv nu a vrut bunicul sa fie trecut pe numele lui de familie acest copil rămânând cu numele de familie al bunicii adoptive .
Acest copil din flori este tatăl meu natural.
Am fost la primărie și mi-a dat de acolo adeverință de rol cu ce au bunicii adoptivi pe titlurile de proprietate.
Astăzi am mers la notar sa aflu ce drepturi mai am de la bunicii mei adoptivi și doamna notar nu mi-a spus absolut nimic ce parte mi se cuvine.Ei au decedat la diferență de 3 luni între ei.Bunicul adoptiv în luna octombrie 2019 iar bunica adoptivă în ianuarie 2020.
Ce sfaturi îmi puteți da că să pot afla ce drept am și eu că copil adoptat ?
Sunteți o comunitate de ajutor.Va mulțumesc anticipat pentru sfaturi !
Ultima modificare: Luni, 20 Iulie 2020
Mirela 479, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:42, 21 Iulie 2020
Mergeți la un avocat,în cadrul unei consultații prezentati ce acte aveti si o sa va lămuriți care este situația dvs.Nu inteleg de ce notarul nu ar fi vrut să vă ajute mai ales ca putea sa va solicite un onorariu pt consultația juridica-/notariala .
Buna ziua,
Veti mosteni impreuna cu ,,FRATELE DUMNEAVOASTRA DE MAMA” care este si tata natural cotele legale daca nu exista testamente.
Daca nu va intelegeti cu celalalt mostenitor sa mergeti la notar mergeti in instanta.
Ce a spus sau nu notarul ... e greu sa va descifram noi!
Luati legatura cu un avocat sa va explice TOTI pasii de urmat.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Mergeți la un avocat,în cadrul unei consultații prezentati ce acte aveti si o sa va lămuriți care este situația dvs.Nu inteleg de ce notarul nu ar fi vrut să vă ajute mai ales ca putea sa va solicite un onorariu pt consultația juridica-/notariala .

La notar am fost de două ori și luna trecută și luna aceasta am întrebat cât costă un onorariu pt consultația juridică / notarială nu mi-au spus nici un preț .
Când a văzut că am venit și a doua oară notara pur și simplu mă lua în râs deși eu am vorbit frumos și civilizat că așa este normal. Pur și simplu se uită pe acte de formă dar nici nu mă băga în seamă că să scape de mine .
Îmi cere anexa 24 dar eu daca nu știu ce și cui ii revin drepturile cum să pot depune anexa 24.
Vă mulțumesc foarte mult pentru sfaturile pe care mi le dați!
Ultima modificare: Luni, 20 Iulie 2020
Mirela 479, utilizator

ÎNTOCMIREA ANEXEI 24 ÎN VEDEREA DESCHIDERII
PROCEDURII SUCCESORALE

1. Certificatul de deces al persoanei în urma căreia se solicită succesiunea;
2. Cerere;
3. Certificat de atestare fiscală (original şi copie xerox) eliberat de Direcţia Taxe şi Impozite pe numele defunctului;
4. Acte doveditoare ale bunurilor care fac obiectul succesiunii;
5. Actul de identitate al persoanei interesate sau al unuia dintre moştenitori care solicită întocmirea Anexei 24.
6. Solicitantul trebuie să cunoască numele şi prenumele moştenitorilor precum şi adresele de domiciliu ale acestora;

"Procedura succesorală notarială se deschide la cererea oricărei persoane interesate, precum şi a secretarului consiliului local al localităţii în raza căreia se aflau bunurile defunctului la data deschiderii moştenirii".

asta e scris pe site-ul unei primarii, dupa cum vedeti, nu trebuie sa stiti dvs cotele, mostenirea de dezbate la notar.
alt notar nu gasiti ?

veti dezbate succesiunile pe rand, in ordinea deceselor, pe bunic il mosteniti dvs si bunica, adica din ce avea bunicul dvs mosteniti 3/4 si 1/4 adaugati la ce avea bunica, iar pe bunica o mosteniti in cote egale cu fratele din acte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai am vreun drept? Marinela Marin Marinela Marin Mama mea adoptivă are un copil din flori pe care tatăl adoptiv nu l-a acceptat pe numele său când s-a căsătorit cu mama adoptivă. Acest copil din ... (vezi toată discuția)
Bunicul meu adoptiv acum pe 8 octombrie împlinește 1 an de ... Mirela 479 Mirela 479 Bunicul meu adoptiv acum pe 8 octombrie împlinește 1 an de când a decedat eu că unica fiică a lui ,el nemaiavand copii pot depune declarația de ... (vezi toată discuția)
Problema succesorala marius29_86@yahoo.com marius29_86@yahoo.com Buna ziua! Tatal meu vrea sa-mi lase casa mostenire. Nu sunt sigur ce trebuie sa fac pentru a deveni proprietarul casei in mod legal. Situatia mea e ... (vezi toată discuția)