Buna ziua! Detin un teren ce in PUG este trecut UM3(blocuri de 35 de metri) ,primaria a inceput sa faca PUZ-ul pentru acea zona iar pe terenul meu au trecut spatiu verde,as dori sa stiu daca primaria imi poate impune acel PUZ si ce ar trebui sa fac pentru a trece din nou terenul conform PUG-ului.Vreau sa precizez ca s-a realizat concurs international de solutii ,iar proiectul castigator ,de asemenea,nu este respectat,arhitectii stergand anumite zone cu blocuri pentru ca pe urma sa le treaca ca zona verde.Este legal asa ceva ? Care sunt pasii pe care sa ii urmez? Are sens sa fac intampinare daca proiectul nu este inca definitivat?
si PUG-ul si PUZ-ul sunt documente care sunt generate de autoritatile locale (sau judetene, dar mai rar). daca proiectul castigator nu a fost urmat de un contract in toata regula, el a fost castigat si atat.
Buna ziua! Speta dvs este foarte complexa si complicata cum sunt mai toate spetele pe urbanism.
Trebuie sa urmariti indeaproape procesul de elaborare, avizare si aprobare a PUZ despre care inteleg ca este in lucru. In toate etapele de informare, consultare si dezbatere a PUZ va recomand sa formulati solicitari in scris catre elaboratorul PUZ, Primarie si alte institutii implicate in avizarea si aprobarea documentatiei de urbanism.
In situatia in care observati ca cei autorizati nu tin cont de solicitarile dvs atunci inaintati sesizari la ISC, Institutia Prefectului, Avocatul poporului, MLPDA, Guvernul Romaniei, Institutia prezidentiala, etc.
Va urez succes!
Stiu cu certitudine ca s-a intamplat acelasi lucru si in Cluj-Napoca, proprietarul terenului a dat in judecata primaria si Curtea de Apel Cluj I-a dat dreptate detinatorului de teren. Asta s-a intamplat cu ceva ani in urma, nu mai stiu cand, eu am citit sentinta pe net, dar exista precis. Poate e vreun avocat din Cluj care stie de ea , v-ar fi de folos , cred. Nu sunt prea priceputa in navigare pe net sa pot da peste ea din nou, dar voi incerca si, daca am succes , revin.
Imi cer scuze pentru mesaje consecutive. Stimate @biglove, daca dati pe google “ primaria Cluj pierde procese “ veti gasi, la evz.ro locale o stire din 17.12.2019 , un proces castigat la ICCJ de 4 proprietari care au fost siliti sa doneze teren pentru drum. De asemenea , pe clujust.ro din 13.06.2019 , doua cauze cu obiect identic cu problema dvs. , doi proprietari diferiti a doua terenuri lipite, cu acelasi avocat. Primul, in cauza 3224/117/2015 pierde, al doilea, prin decizia civila 723/2018 castiga , ambele la Curtea de Apel Cluj. Aici gasiti si ce a motivat instanta. Sper sa va fie de folos capatul de informatie. Mult succes.
Planul de urbanism
b.stefan78
Vreau sa achizitionez un teren,banii o sa vina de la banca( credit bancar),banca printre alte documente imi solicita si plan de urbanism.Acum am citit pe net ... (vezi toată discuția)