avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de invaiditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de invaiditate

Buna ziua, Sotul meu este pensionat pe caz de boala -in urma unui infarct miocardic din 2011. In luna noiembrie trebuie sa se prezinte din nou la comisia de evaluare. Nu suntem in tara iar din cauza acestui Coronavirus si a altor afectiuni pe care le are (hipertensiune arterială, diabet, obezitate) ne este teama sa revenim inca in tara.
Stim ca prin neprezentare la comisie risca pierderea pensiei. Intrebarea noastra este: dupa revenirea in siguranta in tara, ce pasi trebuiesc urmati pentru a mai beneficia de pensie, pentru ca pana la implinirea varstei de pensionare mai are 10 ani.
Ultima modificare: Marți, 21 Iulie 2020
ancady2003, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 21:37, 21 Iulie 2020
Trebuie să o ia de la zero, urmând aceeași pași ca la prima pensionare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare pe caz de boala ileana Maria ileana Maria Bună ziua,se poate pensiona mama în vârstă de 54 ani ,este diagnosticată cu diabet zaharat tip 2 insulinodependent de 2 ani și cu hipertensiune arteriala ... (vezi toată discuția)
Infarctul miocardic si introducerea de stend sunt incluse ca handicap? MARIUS1000 MARIUS1000 Dacă în urma diabetului afecțiunile cardiovasculare suferă modificări cum ar fii:să produs infarct,apoi am fost nevoit să mi se introducă stend,asi ... (vezi toată discuția)
Pensionare pt diabetici ? pityika pityika DATE PERSONALE : BARBAT NASCUT :29. 03. 1953 VECHIME IN CIMPUL MUNCII : 36 ANI DIABET TIP II DIN ANUL 1989 (20 ani) DE 4 ANI PE INSULINA SI ALTE BOLI ... (vezi toată discuția)