avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept patrimonial - mostenirea Buna ziua, As dori sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept patrimonial - mostenirea Buna ziua, As dori sa stiu daca ...

Drept patrimonial - mostenirea

Buna ziua,
As dori sa stiu daca in situatia in care mostenirea nu a fost discutata de catre 2 mostenitori ( parintii au murit in urma cu multi ani) se poate ceda o parte de mostenire catre nepot(fiul mostenitorului).

Pentru a incerca sa fiu si mai clara: cei 2 mostenitori nu au discutat mostenirea, fiecare are 50% insa unul dintre acestea are mare nevoie sa cedeze/sa vanda partea de 50% catre copil(copilul deja a devenit adult).

Se poate prin vanzare? cedare? sau care e solutia? trebuie discutata de catre primii 2mostenitori sau se poate ceda mai departe?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:47, 22 Iulie 2020
Nu exista cedare.
Si nu poate, decat dupa ce dezbate mostenirea. Ideea dezbaterii succesiunii este stabilirea cotelor ce revin mostenitorilor si obtinerea unui act de proprietate pentru aceasta cota (adica certificatul de mostenitor)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune . transmitere cote parti din mostenire OpraM OpraM Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea speta: 1. care sunt cotele de drept in cazul unei mosteniri de pe urma unui parinte decedat? Ma refer la cazul unei ... (vezi toată discuția)
Cedare la succesiune predaioan predaioan Dupa moartea mamei mele, suntem trei frati si tatal nostru care mostenim o casa care era pe numele mamei.Tata si unul din frati vor sa-mi cedeze mie partea ... (vezi toată discuția)
Cine vine la mostenire? am_vintila am_vintila As dori sa stiu care sunt mostenitorii de drept si care sunt cotele aferente mostenirii in urmatoarea situatie: defuncta cu sot decedat, doi copii, dintre care ... (vezi toată discuția)