am dat o teapa pe olx, in 2017 colet trimis prin posta ,trimitand in loc de produsul respectiv care era in anunt un produs mai ieftin.acum dupa 3 ani, . ieri ma trezesc cu politia la usa si imi spune ca trebuie sa vin cu ei la politie pentru o declaratie..vreau sa spun ca eu i-am trimis aparatul de ras ,iar el mi-a facut plangere penala la politia din judetul de unde este persoana respectiva .acum 1 zi pe data de 21 -7 -2020, am fost citat la politie sa dau declaratie. am dat declaratie precum ca i-am trimis aparatul care era in anunt si nicidecum alt aparat de ras si ca nu ma fac vinovat de vreo fapta penala. acum politia din judetul meu trebuie sa trimita scrisoarea in judetul respectivei persoane carre a facut reclamatia. acum ce se poate intampla? voi fi chemat sa ma deplasez la politia din judetul respectivului? daca nu pot sa ma deplasez in judetul respectiv[al celui care a facut plangerea] din cauza ca nu lucrez+ ca am diabet si ciroza ] ce metode ar fi sa iau legatura cu ei? trebuie neaparat sa merg in judetul respectiv? daca in cazul in care ei considera ca trebuie sa imi dea amenda penala, eu pot face contestatie [eu argumentand ca i-am trimis respectivul aparat,iar el spunand ca i-am dat altul]. astept un raspuns.
În acest caz dacă nu te împaci cu victima vei fi acuzat de înșelăciune și vei fi chemat direct la parchet in judetul respectiv.. Dacă nu ai bani îți pun ei la dispoziție mașină de la prefectură din judetul tău, iar dacă nu te duci nici așa vei fi dus cu mandat de aducere! Amenda penală nu ți o dă politia, ci tot instanța, iar în acest caz, dacă ajungi in instanță, amenda penală e cel mai fericit caz ce ți se poate întâmpla!
Plangere penala
you
buna ziua am si eu o intrebare care suna cam asa: mi se poate cere de catre politistii dintrun alt judet,telefonic,sa le transmit prin posta o declaratie cu ... (vezi toată discuția)