avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... "conducere sub influenta alcoolului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

"conducere sub influenta alcoolului

Buna ziua! Am si eu urmatoarea problema,va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi:
Cumnatul meu a condus sub influenta alcoolului si a scapat masina in sant,dupa care a cerut ajutor unui vecin pentru a scoate masina ,in momentul in care au ajuns la locul accidentului in timp ce incercau sa scoata masina, a aparut politia, cerand actele, cumntul meu a prezentat actele si s-a constat prin testare cu alcooltest-ul 0.85,s-a intocmit proces verbal,s-a dat declaratie(greseala cumnatului) dupa care s-a luat si probe de sange,acum se asteapta rezultatele testului de sange.mentionez ca politia nu a fost la locul accidentului in momentul ce s-a produs(nu au existat niciun fel de pagube).Ce se poate face pentru a sustine ideea ca a consumat alcool dupa producerea accidentului(el nu a fost prins la volan)? Ce s-ar putea face pentru a scapa de dosar penal.anularea permisului si restul? CE se mai poate face? Sfatuiti-ma va rog!
Ultima modificare: Joi, 17 Decembrie 2009
floryn2203, utilizator
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 19:59, 17 Decembrie 2009
Din cate stiu si eu,cumnatul dvs trebuia oprit in trafic de catre politistul rutier.Cum nu s-a intamplat asta,acum il poate lua drept martor pe vecin sau pe oricine,cum k ar fi baut dupa ce a intrat cu masina in sant,sau k nu el ar fi condus.Depinde si ce a declarat la politie,dar nu cred k procurorul il va trimite in judecata. Dak va fi trimis,va trebui sa demonstreze cu martori cele de mai sus.
Va multumesc pentru raspuns! A mai strans cateva informatii: se pare ca proces verbal nu s-a intocmit.dandu-i doar o dovada precum s-a ridicat permisul si o declaratie......nu stiu exact cum se procedeaza(se intocmeste prosces verbal dupa ce vin rezultatele analizelor de sange,si in functie de rezultate v-a fi sanctionat?),iar daca ar fi asa poate refuza semnatura procesului verbal sustinand ca a consumat alcool dupa ce a intrat cu masina in sant? daca ar fi asta o portita....de ce ar fi nevoie?de un martor? Mentionez ca nu a fost prins conducand ci doar ca era la locul accidentului.
Cumnatul dvs poate sa-si schimbe declaratia....dar este bine sa fie asistat de un avocat. Si sa probeze cu martori ca a baut dupa ce masina a intrat in sant....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 87, alineatul 1 din oug nr. 195/2002 lechioiuionel lechioiuionel In data de 27.02.2012 am fost prins conducand auto pers.sub influienta bauturilor alcoolice,avand ca rezultat la alcooltest 0.43.Rezultatul analizelor nu mi a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!zilele trecute am fost oprit de politie.tin sa mentionez ... Alkalin12 Alkalin12 Buna ziua!Zilele trecuta am fost oprit de politie.Tin sa mentionez ca am trecut pe langa masina de politie circuland regulamentar.Agentii rutieri oprisera o ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan messartim messartim Buna ziua.Am si eu o problema.Acum 9 luni am condus baut (100m pana acasa)si am cauzat un accident soldat cu pagube materiale(rezolvate imediat),politia a ... (vezi toată discuția)