Buna ziua! Am si eu urmatoarea problema,va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi:
Cumnatul meu a condus sub influenta alcoolului si a scapat masina in sant,dupa care a cerut ajutor unui vecin pentru a scoate masina ,in momentul in care au ajuns la locul accidentului in timp ce incercau sa scoata masina, a aparut politia, cerand actele, cumntul meu a prezentat actele si s-a constat prin testare cu alcooltest-ul 0.85,s-a intocmit proces verbal,s-a dat declaratie(greseala cumnatului) dupa care s-a luat si probe de sange,acum se asteapta rezultatele testului de sange.mentionez ca politia nu a fost la locul accidentului in momentul ce s-a produs(nu au existat niciun fel de pagube).Ce se poate face pentru a sustine ideea ca a consumat alcool dupa producerea accidentului(el nu a fost prins la volan)? Ce s-ar putea face pentru a scapa de dosar penal.anularea permisului si restul? CE se mai poate face? Sfatuiti-ma va rog!
Din cate stiu si eu,cumnatul dvs trebuia oprit in trafic de catre politistul rutier.Cum nu s-a intamplat asta,acum il poate lua drept martor pe vecin sau pe oricine,cum k ar fi baut dupa ce a intrat cu masina in sant,sau k nu el ar fi condus.Depinde si ce a declarat la politie,dar nu cred k procurorul il va trimite in judecata. Dak va fi trimis,va trebui sa demonstreze cu martori cele de mai sus.
Va multumesc pentru raspuns! A mai strans cateva informatii: se pare ca proces verbal nu s-a intocmit.dandu-i doar o dovada precum s-a ridicat permisul si o declaratie......nu stiu exact cum se procedeaza(se intocmeste prosces verbal dupa ce vin rezultatele analizelor de sange,si in functie de rezultate v-a fi sanctionat?),iar daca ar fi asa poate refuza semnatura procesului verbal sustinand ca a consumat alcool dupa ce a intrat cu masina in sant? daca ar fi asta o portita....de ce ar fi nevoie?de un martor? Mentionez ca nu a fost prins conducand ci doar ca era la locul accidentului.
Cumnatul dvs poate sa-si schimbe declaratia....dar este bine sa fie asistat de un avocat. Si sa probeze cu martori ca a baut dupa ce masina a intrat in sant....
Alcool la volan
messartim
Buna ziua.Am si eu o problema.Acum 9 luni am condus baut (100m pana acasa)si am cauzat un accident soldat cu pagube materiale(rezolvate imediat),politia a ... (vezi toată discuția)