In data de 27.02.2012 am fost prins conducand auto pers.sub influienta bauturilor alcoolice,avand ca rezultat la alcooltest 0.43.Rezultatul analizelor nu mi a venit inca,permisul mi a fost retinut pe loc,nu am mai fost in situatia asta,nu stiu ce am de facut si la ce sa ma astept.Mentionez ca in perioada iulie-octombrie 2011 mi-a fost retinut permisul pt. un accident cu vatamare usoara unde s a dispus neinceperea urm. penale si unde am avut la alcooltest 0.Ce mi se poate intampla?
Trebuie vazut rezultatul probelor biologice,si in functie valorile acestuia o sa stiti ce aveti de facut ,daca este mai mare de 0,80 g/l alcool pur în sânge ,o sa solicitati calcularea retroactiva a alcoolemie.Dar si in situatia in care valorile alcoolemiei sant sub 0,80 g/l alcool pur in sange, dar ele sant intr o curba ascendenta ,mai mult ca sigur ca organul de cercetare penala o sa ceara el calcularea retroactiva a alcoolemie,pentru asta o sa mai fiti chemat la politie pentru declaratii ,si o sa se inceapa urmarirea penala impotriva d-vstra.In functie de valorile care o sa rezulte dosarul d-vstra se solutioneaza de procuror sau de instanta de judecata.In oricare din situatii procedurile sant anevoioase si de durata.
Restituirea permisului de conducere se dispune de către şeful serviciului poliţiei rutiere pe raza căreia a fost săvârşită fapta, la cererea titularului, în baza rezoluţiei sau, după caz, a ordonanţei procurorului prin care s-a dispus neînceperea urmăririi penale, scoaterea de sub urmărirea penală sau încetarea urmăririi penale, în baza hotărârii judecătoreşti rămase definitive prin care s-a dispus achitarea inculpatului sau prin care procesul-verbal de constatare a contravenţiei a fost anulat sau ca urmare a încetării măsurii de siguranţă prevăzute la art.112 lit.c) din Codul penal, republicat, cu modificările şi completările ulterioare.