avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am o donație făcută de bunica mea acum 15 ani. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am o donație făcută de bunica mea acum 15 ani. Poate mama să o atace?

Am o donatie facuta de bunica mea acum 15 ani. Bunica mea a decedat acum 12 ani. Singura moștenitoare a bunici mele este mama mea care a făcut taxa de succesiune imediat după moarte bunici mele. Mama mea mai pote să-mi atace donația făcută de bunica mea. Precizez ca nu i-am încălcat rezerva succesorala a mamei.
Cel mai recent răspuns: Mariana D. , Avocat 10:12, 23 Iulie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu poate si nu mai putea dupa atata timp de la decesul bunicii, nici daca i-ar fi incalcat rezerva.
Ultima modificare: Joi, 23 Iulie 2020
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Donatia se poate revoca pentru ingratitudine si pentru neexecutarea fara justificare a sarcinilor la care s-a obligat donatarul. Banuiesc ca nu va aflati in nici unul din cazurile prevazute de Codul Civil. Termenul de prescriptie este de 1 an din ziua cand donatorul a stiut ca donatarul a savarsit fapta de ingratitudine. Poate fi introdusa si de mostenitorii donatorului in termen de un an de la data mortii donatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre donatie catre copilul tu pascamaria pascamaria Am 2 fiice una cu probleme psihice si cealalta sanatoasa.Pentru protectia lor am facut fiecareia donatie cate o proprietate cu conditia sa locuiesc pana ... (vezi toată discuția)
Donatia poate fi revocata? prettywomen prettywomen Imi poate spune cineva daca o donatie se poate revoca? ? Multumesc! (vezi toată discuția)
Revocare donatie elissar elissar Daca am primit prin donatie un apartament,imi spune si mie cineva daca ac. donatie se poate ataca de catre donator,donatie a fost facuta de catre ... (vezi toată discuția)