avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzat pe nedrept de furt de mașină
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzat pe nedrept de furt de mașină

Buna seara.
Am fost in concubinaj cu o fata maritata 4 luni de zile, i-am cumparat o masina, .am scos nr rosii pe numele ei (este proprietara). Doar nr rosii.

Acum a venit sotul acasa si s-a schimbat total. Masina era pusa pe olx la vanzare de catre mine. M-am intalnit am vb cu clienti, totul era bine si normal. Ea s-a vazut cu el 2 ore si cu fata si a vrut sa plece. Eu am fost in proba cu masina cu un client si am mutat masina din locul ei 2 blocuri mai incolo ca a gresit omul si nu aveam decat 30 de m pana la bloc. Nu am vrut sa-i dau cheia si m-a acuzat de furt fortata de el, cred.

Eu am conversatii cand imi zice sa o vand, sa mai astept. Chiar cu 2 ore inainte mi-a scris ca vrea cineva sa o vada. Ce pot face sa nu am un nou dosar? Deja am 8 luni de suspendare tot dintr-o prostie. Va rog din suflet... am predat cheile si actele la politie.

- Editat de admin: Vă rog să nu mai folosiți puncte-puncte în exces, e foarte greu de citit. Mulțumesc. -
Ultima modificare: Joi, 23 Iulie 2020
Manuela Rășină, administrator
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
cum i-ati luat-o, a fost cadou sau de ce e pe numele ei ?
Aveti nevoie de avocat sa va ajute sa lamuriti lucrurile. Inteleg din ce mesaje ziceti ca aveti ca ea avea intentia de a va returna cadoul/ bani pe masina.
Dupa ce se lamuresc lucrurile , dat fiind si reaua ei credinta, ar trebui sa ii faceti plangere pt denunt calomnios.
art 334(1) Învinuirea mincinoasă făcută prin denunț sau plângere, cu privire la săvârșirea unei infracțiuni de către o anume persoană, se pedepsește cu închisoare strictă de la un an la 3 ani.

Lucrurile nu sunt simple, trebuie intai sa dovediti ca nu a fost vorba de furt.
Chiar daca masina era pe numele dvs, dar dansa o folosea, e furt.
art 228
(1) Luarea unui bun mobil din posesia sau detenția altuia, fără consimțământul acestuia, în scopul de a și-l însuși pe nedrept, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(2) Fapta constituie furt și dacă bunul aparține în întregime sau în parte făptuitorului, dar în momentul săvârșirii acel bun se găsea în posesia sau detenția legitimă a altei persoane.
deci, mare grija, luati-va avocat.

Ultima modificare: Joi, 23 Iulie 2020
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi acuzat de furt? danyx danyx sal si la multi anii . am o firma impreuna cu o alta persoana la care avem doua masini . una este a fimei si una am loato de la un prieten imprumut eu . ... (vezi toată discuția)
Furt masina Nappa Nappa Buna ziua! Am o nelamurire in legatura cu o problema: un cunoscut de-al meu mi-a imprumutat suma de 300 de ron urmand sa-i dau inapoi.el a venit in camera mea ... (vezi toată discuția)
Masina imprumutata mihai133 mihai133 Buna ziua! Am si eu o intrebare. Acum 6 luni am imprumutat masina unui prieten pentru suma de 1000$. Masina este pe numele tatalui meu. Toate actele sunt la ... (vezi toată discuția)