avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Decizie reparații capitale cu vot 50%+1 proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Decizie reparații capitale cu vot 50%+1 proprietari

Buna ziua, daca o asociatie de proprietari a avut o sedinta in care s-au prezentat 50%+1 din proprietari si s-a hotarat inceperea unor lucrari de reparatii capitale care se refera la inlocuirea coloanelor si nu numai (adica este nevoie de acces in fiecare apartament) si au fost de acord (verbal) cu suma ce le revine. Totusi 2 proprietari din 44 nu sunt de acord. Putem sa ii obligam ? Ce act legal trebuie intocmit (inainte de semnarea unui contract cu prestatorul de servicii) intre Asociatie si fiecare proprietar ca isi asuma partea ce i se cuvine si o va achita la o data scadenta?
Referitor la cei 2 care se opun, am citit in Legea actualizata pe 2020 ca exista un articol in care se spune ca daca asociatie ii anunta cu 5 zile inainte sunt obligati sa deschida si sa dea voie muncitorilor sa lucreze in apartamentul lui....dar nu scrie care sunt sanctiunile in caz ca tot nu vrea....cred ca nu e de folos sa ii spunem "rusinica".....daca pe perioada asta tulbure invoca frica de infectie cu covid...ce putem face? Ce sanse avem ca sa facem lucrarile? suntem disperati ca pocnesc toate tevile, nu avem apa potabila....e foarte dificila situatia noastra....
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 08:14, 23 Iulie 2020
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti lucrarile, nu intrati momentan pe proprietatea lor. Puneti-le in vedere (in scris) ca orice defectiune ulterioara, datorata partii comune exclusive, accesibila din proprietatea lor va fi suportata doar de catre ei, indiferent cine va fi pagubitul. si faptul ca vor fi amendati pentru incalcarea art. 102 alin 1 litera d din legea 196/2018 cu 3000 RON. Poate se razgindesc.
Puneti-i sa plateasca pe listele lunare de intretinere costul lucrarilor , impartite pe CPI.
[ link extern ]
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu prea e posibil. Fiind vorba de coloane sunt dependende pe vertical si lucrarile includ reparatiile subsolului, reparatiile pompei de apa pt ca momentan avem apa nepotabila, includ construirea in spatele blocului a unei incaperi pt vase de decantare a apei...dar el nu vrea sa participe pe motivul ca vrea sa i se faca un deviz de lucrari/apartament cu lux de amanunte ca sa compare pretul materialelor cu preturile din hornbach. Firmele (3 la numar, fiecare pe specificul ei) face deviz dar global pe bloc iar el nu e multumit si ameninta ca da in judecata conducerea. In loc sa ne folosim energia, timpul si putinii bani pe care ii avem ne plimbam prin sali de judecata ? Nu mi se pare o solutie rationala. Parca e moftul unui copil care vrea orice si a fost obosnuit ca primeste. De cand e blocul nu s.a facut nimic, si toata lumea se vaita. Acum daca incerci sa aduci o oferta esti personajul injurat...la propriu...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa va dea in judecata, angajati avocat. Daca veti proceda cum scrie la art. 31, iar AG a stabilit legal efectuarea acestor lucrari, nu are sanse. Procedati inainte a-i prezenta legalitatea situatiei si posibilitatea de a fi amendat.
Ultima modificare: Joi, 23 Iulie 2020
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare coloane pe un tronson de scara de bloc. există soluție de obligare în acest sens a singurului proprietar care nu e de acord? sorinstanciu sorinstanciu Ne confruntăm cu o situație creată de unii proprietari și anume: pe un singur tronson din cele 4 câte sunt pe o scară de bloc, din cadrul asociației ... (vezi toată discuția)
Coloana caldura buna ziua, locuiesc in bloc cu apartamente si ... Prodan Prodan Coloana caldura Buna ziua, locuiesc in bloc cu apartamente si am fost anuntati ca doar un singur tronson coloana de apa calda va fi inlocuit.Pot sa refuz daca ... (vezi toată discuția)
Reparatii teava comuna la bloc Bota_M Bota_M Locuim de 6 ani intr-un bloc din cartierul Pantelimon. Toate bunicele pana acum cateva zile.Adica: S-a spart teava comuna de apa( rece si calda) de pe coloana ... (vezi toată discuția)