avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Am câștigat împotriva Primăriei pe L544/2001 în ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Am câștigat împotriva Primăriei pe L544/2001 în recurs la Curtea de Apel, cum pun în executare hotărârea?

Am câștigat o speță pe L544/2001 a liberului acces la informațiile de interes public, atât în primă instanță, cât și la Curtea de Apel, cum pun în executare hotărârea Curții pentru a primi în sfârșit informațiile solicitate, în ipoteza în care primăria refuză să le furnizeze de bunăvoie?

Presupun că trebuie mai întâi să aștept să-mi fie comunicată hotărârea definitivă, apoi ce demersuri trebuie să întreprind?

Mă mai adresez cu o cerere primăriei prin care îi invit să îmi furnizez de bună voie datele sau trebuie să contactez un executor judecătoresc?
Ultima modificare: Joi, 23 Iulie 2020
Andr@, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 19:32, 28 Iulie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asteptati sa primiti hotararea definitiva ai notificati primaria, in scris, cu nr. de inregistrare/ data sa aplice hotararea instantei.
Puteti apela la un executor judecatoresc.
Mulțumesc pentru răspuns!

Deci care sunt până la urmă posibilele opțiuni pe care le am?

1. Să merg cu executorul judecătoresc la Primărie și acesta să realizeze copii de pe documentele respective, chiar și cu forța, dacă funcționarii se împotrivesc?

2. Să fac apel la art. 24 din Legea 554/2004 care spune că îi pot fi aplicate: „conducătorului autorității publice sau, după caz, persoanei obligate o amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, care se face venit la bugetul de stat, iar reclamantului îi acordă penalități, în condițiile art. 906 din Codul de procedură civilă”?

Dar cum funcționează mai exact această procedură, pentru că aceste amenzi și penalități pot fi aplicate doar pentru 3 luni, nu la infinit...

Există posibilitatea ca, pentru a ascunde de exemplu niște fapte penale, Primăria sau Primarul să suporte aceste amenzi și penalități, și să nu furnizeze informațiile solicitate, iar eu să nu pot face absolut nimic ca să ajung în posesia informațiilor?

3. Să depun o plângere penală pentru săvârșirea infracțiunii de neglijență, respectiv de abuz în serviciu, deoarece prin faptele ilicite ale funcționarilor publici mi-a fost încălcat un drept constituțional, cel de liber acces la informațiile de interes public?

Greșesc cumva?
Ultima modificare: Luni, 27 Iulie 2020
Andr@, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asteptati sa vedeti ce face primaria cand primeste hotararea definitiva a instantei de judecata.
Daca nu aplica hotararea instantei, contactati un avocat si mergeti cu acesta la primarie.
Executorul judecatoresc stie ce are de facut. Acesta poate bloca conturile primariei in caz de necesitate.


POPA GHEORGHE a scris:


Executorul judecatoresc stie ce are de facut. Acesta poate bloca conturile primariei in caz de necesitate.


Am de ridicat doar informații de la Primărie, în baza legii 544/2001. Pot fi blocate conturile în acest scop?
Nu am de unde sa stiu ce va face executorul judecatoresc in cazul dvs. Eu am scris posibilitatea pe care o are acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nesoluționarea cererii pe l544/2001 de către funcționarul responsabil cu difuzarea informațiilor publice = abuz/neglijență în serviciu? Andr@ Andr@ Nesoluționarea cererii pe L544/2001 de către funcționarul public responsabil cu difuzarea informațiilor publice poate constitui infracțiunea de abuz în ... (vezi toată discuția)
Lipsă răspuns pe l544/2001 - pe cine chem în judecată: primăria sau primarul? Andr@ Andr@ Bună, Am depus o cerere conform legii 544/2001 și, după prelungirea termenului la 30 de zile („din cauza complexității cererii”), nu mi s-a mai dat ... (vezi toată discuția)
Punerea in executare a unei hotariri irevocabile pronuntata de instanta de contencios administrativ ContSters42601 ContSters42601 Am o hotarire definitiva si irevocabila impotriva unei institutii publice care e obligata sa-mi plateasca daune morale pentru necomunicarea de inf. ... (vezi toată discuția)