avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CONTRACT DE INCHIRIERE FARA AVIZ NOTARIAL - ARE ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CONTRACT DE INCHIRIERE FARA AVIZ NOTARIAL - ARE VALOARE JURIDICA? ...

CONTRACT DE INCHIRIERE FARA AVIZ NOTARIAL - ARE VALOARE JURIDICA?

Buna ziua,

Contractul de inchiriere are valoare juridica( pot fi data in judecata) daca este inregistrat la notar sau ANAF sau chiar si in cazul in care nu este inregistrat nicaieri?

Am probleme cu proprietarul garsonierei din care vreau plec si in contractul semnat scrie ca garantia reprezinta penalizarea faptului ca plec inainte de 1 an(termenul de expirare al contractului).

Nu vreau sa ii platesc estimarea lui de la intretinere deoarece are ca reper intretinerea de la un fost chirias si acelea sunt pentru lunile de iarna, eu pe baza indexurilor am valori mult mai mici. Cum pot actiona in asa fel incat sa ii dau banii pe intretinerea mea care va fi afisata abia in viitor?

Multumesc
Ultima modificare: Joi, 23 Iulie 2020
Annie12, utilizator
Dacă este înregistrat la ANAf sau este întocmit la notar este titlu executoriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoare contract de închiriere nedeclarat Nick949494 Nick949494 Bună ziua Are valoare un contract de închiriere nedeclarat de proprietar la fisc, finanțe? Din moment ce amândoi suntem de acord cu niste lucruri și ... (vezi toată discuția)
Inchiriere locatie ContSters236635 ContSters236635 Buna ziua ,as avea nevoie putin de ajutorul dumneavoastra!Am ogarsoniera pe care vreau sa dau in chirie cu contract pentru o persoana care vrea sa ifinteze o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, care este procedura de recuperare a chiriei neplatite ... Ionescu Laura Ionescu Laura Buna ziua, care este procedura de recuperare a chiriei neplatite de chiras? Am am semnat un contract de inchiriere dar de 3 luni chiriasul (o companie) nu mi-a ... (vezi toată discuția)