avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Cum se obtine finantarea? Activitãþi neeligibile.
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Cum se obtine finantarea? Activitãþi neeligibile.

Pentru obtinerea unei finantari, pasii de urmat sunt:
Pasul 1: Beneficiarii eligibili completeaza cererea de finantare si anexele solicitate de Autoritatea de Management. Exista un model unic de cerere de finantare pentru toate cele trei instrumente structurale, cu anexe diferentiate pe fiecare fond in parte.
Pasul 2: Cererea de finantare este transmisa Organismului Intermediar / Autoritatii de Management.
Pasul 3: Se verifica conformitatea administrativa a cererii de finantare, in conformitate cu procedurile interne ale fiecarei AM.
Pasul 4: Dupa verificarea conformitatii administrative urmeaza verificarea eligibilitatii proiectului. Criteriile de eligibilitate a proiectelor sunt prezentate in Programul Cadru de Implementare si trebuie aprobate de catre Comitetul de Monitorizare.
Pasul 5: Evaluarea tehnica si financiara a proiectului.
Pasul 6: Selectarea proiectului conform criteriilor aprobate de Comitetul de Monitorizare.
Pasul 7: Aprobarea proiectului si semnarea contractului de finantare

Exemplu:
O SC aplică pentru obţinerea de fonduri printr-o schemă de finanţare pentru dezvoltarea resurselor umane. Proiectul propus prevede organizarea unor cursuri de instruire în utilizarea calculatorului, adresate angajaţilor administraţiei publice din judeţ.
Această activitate este eligibilă pentru finanţare, in obtinerea de fonduri structurale?

Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 16:19, 21 Decembrie 2009
Sunt de acord cu dvs. dar pina acolo au multa piine de mincat. Prima institutie publica la care tr sa se adreseze este Agentia pt protectia mediului pentru a fi indrumati corect de unde sa inceapa si ce acte de reglementare tr sa aiba in momentul in care se deschide un dosar de finantare prin fonduri, iar la acest moment putem vb de FEADR.Conform Protocolului FEADR incheiat intre Agentia nationala pt protectia mediului, Garda nationala de mediu si APDRP avem in vedere fonduri pt activitati noi si fonduri pt activitati existente pentru fiecare existint un set de pasi care pot sa dureze de la 1 zi la 6-8 luni, dc nu chiar mai mult, in functie de ce se solicita. Tr mentionat faptul ca pt eligibilitate se acorda doar 5 zile in eventualitatea unor completari, de aceea va recomand sa nu aplicati la FEADR dc nu aveti toate actele de reglementare!!! pt ca spre deosebire de SAPARD la FEADR nu mai poti aplica a 2 oara cu acelasi proiect, din cunostintele mele.
Pt a va indruma pe cit posibil corect in ceea ce priveste POSDRU, ar fi bn dc ne-ati preciza si axa spre care v-ati orientat atunci cind v-ati propus achizitionarea calc in vederea instruirii ulterioare a funct publici.
:offtopic:
Buna ziua, user kamuria

Va rugam frumos sa nu mai scrieti mesaje consecutive, deoarece acest fapt contravine Regulamentului de postare.
Exista optiunea editare care va permite completarea mesajului anterior.
Va multumim anticipat pentru intelegere.:)
Ultima modificare: Luni, 21 Decembrie 2009
Iuliana Cermak, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gradinita particulara Anca_Topor Anca_Topor Buna ziua, As vrea sa demarez o afacere in domeniul gradiniteleor private. Suntem 10 asociati, avem teren si ne gandim sa construim o cladire care va fi ... (vezi toată discuția)
Infiintare azil de batrani just.rain just.rain buna ziua, m-ar interesa daca este posibila accesarea de fonduri nerambursabile pentru infiintarea unui azil de batrani in mediul rural. mentionez ca momentan ... (vezi toată discuția)
Eligibilitate clauza contract natarau natarau Buna ziua! Intr-un contract de consultanta pentru obtinere fonduri nerambursabile, un articol suna asa: \"3. In cazul in care proiectul se respinge de ... (vezi toată discuția)