avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. In 1979, moare unul din cei 6 frați ai ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. In 1979, moare unul din cei 6 frați ai mamei,care ...

Buna ziua.
In 1979, moare unul din cei 6 frați ai mamei,care era căsătorit, dar nu avea copii. La succesiune , renunta 4 din cei 6 și rămân doi cu cate 1/4 și soția defunctului cu 1/2. Conform LG 18 se completează moștenirea cu 10 ha pământ, la care ridică pretenție și cei 4 care au renunțat. Au sau nu dreptul la acest pământ?.
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Vasile 1 , utilizator 22:24, 25 Iulie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca au renuntat, nu mai au vreun drept.
Da, dar ei zic, că au renunțat numai la ce avea în 1979, nu și la pământ.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca au renuntat la mostenire, au renuntat si la pamant.
Conteaza daca intr-adevar au renuntat la mostenire sau nu.
In Certificatul de mostenitor intocmit la notar in 1979 scrie: Sunt straini de succesiune prin renuntare sau conform art. 700 C. Civ. si scrie numele celor 4 frati.

Vasile 1 a scris:

In Certificatul de mostenitor intocmit la notar in 1979 scrie: Sunt straini de succesiune prin renuntare sau conform art. 700 C. Civ. si scrie numele celor 4 frati.
. Trei cu art700 c civ și unul cu cerere.

Alte discuții în legătură

Mostenire ionut1593 ionut1593 Am si eu o nelamurire si as dori, daca se poate sa ma ajutati. Conform articolului 700 din codul civil,fratele meu a renuntat la mostenirea tatalui in fata ... (vezi toată discuția)
Probleme mostenire viragvari viragvari Buna Ziua, Va rog frunos daca ma puteti lamuri cu un aspect legat de un TP. Cei de la primaria in raza caruia locuiesc vor sa elibereze un TP care sa contina ... (vezi toată discuția)
Mostenire "furata" ? LupuClaudiuMarian LupuClaudiuMarian Buna ziua!Problema sta in felul urmator :tatal nostru Lupu Aurel a decedat in 2007,iar de atunci eu impreuna cu fratele meu am tot incercat sa deschidem o ... (vezi toată discuția)