Am si eu o nelamurire si as dori, daca se poate sa ma ajutati.
Conform articolului 700 din codul civil,fratele meu a renuntat la mostenirea tatalui in fata notarului. Poate sa se razgandeasca acum sa-si ceara dreptul din nou?
...Art. 700. Dreptul de a accepta succesiunea se prescrie printr-un termen de 6 luni socotit de la deschiderea succesiunii.
În cazul când mostenitorul a fost împiedicat de a se folosi de dreptul sãu, din motive de fortã majorã, instanta judecãtoreascã, la cererea mostenitorului, poate prelungi termenul cu cel mult 6 luni de la data când a luat sfârsit împiedicarea...renuntarea la mostenire nu se face conform art 700 ci art 696 c civil...daca in termenul prevazut de art 700 nu accepta succesiunea e decazut din acest drept pentru totdeauna cu exceptia invocarii fortei majore si mai nou cu exceptia prevederilor din legile speciale pentru valorificatrea drepturilor prevazute de legile 18/1991,10/200o...
...Art. 700. Dreptul de a accepta succesiunea se prescrie printr-un termen de 6 luni socotit de la deschiderea succesiunii.
În cazul când mostenitorul a fost împiedicat de a se folosi de dreptul sãu, din motive de fortã majorã, instanta judecãtoreascã, la cererea mostenitorului, poate prelungi termenul cu cel mult 6 luni de la data când a luat sfârsit împiedicarea...renuntarea la mostenire nu se face conform art 700 ci art 696 c civil...daca in termenul prevazut de art 700 nu accepta succesiunea e decazut din acest drept pentru totdeauna cu exceptia invocarii fortei majore si mai nou cu exceptia prevederilor din legile speciale pentru valorificatrea drepturilor prevazute de legile 18/1991,10/200o...o declaratie data in fata notarului prin care declara ca in termenul prevazut de art 700 c civ nu a facut acte de acceptare nu echivaleaza cu renuntarea la succesiune si poate fi rasturnata cu dovezi care sa demonstreze tocmai acceptarea...scuze pentru dubla postare,tehnika e de vina...computeru face ce ii spunem noi sa faca nu ce vrem noi sa faca...
mai am o intreebare, "Are ce sa caute un avocat atunci cand se face succesiunea la notar?" si in ce conditii?, (toti mostenitorii traiesc si pot participa la succesiune)
Renuntare la succesiune
ff38
Am procedat la deschiderea succesiunii in urma decesului tatalui meu;mostenitori fiind eu , mama si fratele .Constat ca fratele meu nu este multumit cu partea ... (vezi toată discuția)