avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1966 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cod civil art.1112 (2)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cod civil art.1112 (2)

Va rog sa-mi indicati articolul mai sus mentionat ,respectiv prezumtia de renuntare... , in vechiul cod civil unde il gasesc? Presupun ca pentru un deces survenit inainte de aparitia noului cod civil se aplica vechiul cod civil ,chiar daca actiunea in instanta este acum(acum am aflat de deces), nu?O zi buna va doresc.
Cel mai recent răspuns: pusa2mimi , utilizator 12:27, 6 Februarie 2014
Art. 700
Dreptul de a accepta succesiunea se prescrie printr-un termen de 6 luni socotit de la deschiderea succesiunii.
În cazul cînd moştenitorul a fost împiedicat de a se folosi de dreptul său, din motive de forţă majoră, instanţa judecătorească, la cererea moştenitorului, poate prelungi termenul cu cel mult 6 luni de la data cînd a luat sfîrşit împiedicarea.
Multumesc de raspuns, am inteles ca nu exista corespondent al art.1112(2) in vechiul cod civil .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire ionut1593 ionut1593 Am si eu o nelamurire si as dori, daca se poate sa ma ajutati. Conform articolului 700 din codul civil,fratele meu a renuntat la mostenirea tatalui in fata ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii sub beneficiu de inventar anamaria01 anamaria01 Un major poate cere dezbaterea succesiunii sub beneficiu de inventar si in ce conditii? Exista un termen anume in care se poate dezbate o astfel de succesiune? ... (vezi toată discuția)
Moștenire tacitã Popescu2012 Popescu2012 1. Care e termenul de prescripție pentru o moștenire tacită? Defuncta a decedat în 1990. În 2007 s-a dezbătut succesiunea, deși nici ... (vezi toată discuția)