Pai s-ar putea ca si datoriile sa fie unele comune ale parintilor dvs. Daca insa nu sunt comune , vor fi urmarite intai bunurile debitorului-tatal . Pentru ca acest lucru sa fie posibil insa, creditorii pot cere impartirea bunurilor comune, in vederea recuperarii creantei. Asa stand lucrurile, ma tem ca in aceasta situatie orice act ar incheia parintii cu dvs. , pana nu se achita datoria, nu este sigur ca actul cu pricina va ramane valabil . Creditorii tatalui l-ar putea ataca , pe calea actiunii revocatorii , pe considerentul ca actul a fost facut in vederea fraudarii lor. Este insa doar o ipoteza.
Datoria este sigur doar a tatalui meu. Si intelegerea e ca mama ii va plati datoria in schimbul transferarii proprietatii pe mine si sora mea, ca sa nu mai fie apartamentul in pericol, pentru ca nu putem garanta ca nu va mai face alte datorii, nefiind un om de cuvant..
Dar un act de donatie mai poate fi revocat? In conditiile in care ne va fi donat de parintii nostri?
Va multumesc
Este posibi l care orice act s-ar incheia sa fie ,asa cum spuneam, atacat . Cel mai bine insa ar fi sa intrebati si un notar , poate gsiti vreo cale mai sigura. Bafta.
chiar daca parintii dvs. va doneaza imobilul in cauza, creditorii vor putea anula acest act, pe calea actiunii pauliene, daca considera ca actele debitorului sau au fost facute in scopul fraudarii drepturilor lor.
se putea face acest transfer de proprietate, fara a se putea anula ulterior, anterior contractarii creditului .
oricum executarea silita se indreapta initial, impotriva veniturilor debitorului, bunurilor mobile si in ultima faza se indreapta in contra bunurilor imobile.
Creditorii urmaresc ,cu intaietate , bunurile proprii ale debitorului , in vederea realizarii creantei lor.
Numai in masura in care aceasta nu e indestulata din acestea , se poate proceda la urmarirea bunurilor proprietate devalmasa ( iata un caz de imparteala realizat in timpul casatoriei )
Un act translativ de proprietate care are ca obiect bunul imobil dobandit in timpul casatoriei poate fi desfiintat de catre creditori , intrucat a fost incheiat in paguba acestora .( prin actiunea pauliana sau revocatorie)