avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... calcul indemnizatie CIC: angajat si PFA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

calcul indemnizatie CIC: angajat si PFA

Buna ziua!

a deranjez cu o intrebare legata de calculul indemnizatiei CIC: am venituri realizate din:

- loc de baza de munca (8 ore, neintrerupt de aprox. 10 ani)
- PFA infiintat in noiembrie 2009

Intrebarea este:
- cum se va calcula indemnizatia pentru veniturile realizate din activitatea ca PFA? pentru nov-dec 2009 am depus declaratia 220 (venitul estimat), si voi depune una pentru 2010 in ian 2010. In CCC voi intra in iun 2010, dar eu am sa suspend PFAul in aprilie 2010 (data nasterii copilului). Daca eu voi realiza venituri mai mari decat cele estimate in declaratiile depunse la Adm. Fin., cum imi vor elibera adeverinta pentru calculul indemnizatiei CIC? Sau cum sa procedez astfel incat adeverinta de la Adm. Fin. sa reflecte veniturile reale din nov. 2009-apr. 2010?

Multumesc,
Oana J
Cel mai recent răspuns: oanaj , utilizator 12:16, 8 Ianuarie 2010
Hotararea Guvernului nr. 1682/2008,Normele metodologice de aplicare ale OUG 148/2005
Art.6 (5) Actele doveditoare privind realizarea de venituri, precum şi nivelul lunar, trimestrial sau anual al acestora, eliberate de angajator sau de autorităţile competente, sunt, după caz, următoarele:
b) dovada privind veniturile realizate în anul fiscal anterior celui în care s-a născut copilul şi/sau, după caz, dovada privind venitul calculat în vederea plăţii anticipate a impozitului, precum şi copia deciziei de impunere, eliberate de autorităţile competente, în cazul persoanelor care realizează venituri din activităţi independente şi/sau din activităţi agricole. În situaţia în care una dintre aceste dovezi nu poate fi eliberată, persoana îndreptăţită prezintă o declaraţie pe propria răspundere privind realizarea acestor venituri, în condiţiile prevăzute de Codul penal.

In fapt se calculeaza , cel putin la Bucuresti, dupa declaratia estimativa, pe motiv ca regularizarea se face doar la inceputul anului viitor.O gramada de colege avocat au patit astasi cand au invocat ca pot da declaratie ca au castigat mai mult li s-a spus sa dea in judecat primaria ( deci primesc indemnizatia cand se va termina procesul) nici una nu a dat.
La veniturile acestea se adauga si cele provenite din salariu
LA MULTI ANI tuturor si multumesc pentru raspuns!

Ca atare, am sa primesc de la Adm. Fin. adeverinta cu:

- nov-dec 2009 regularizat - se va regulariza (banui...) pana in aug. 2010 cand am termenul de depunere pentru dosarul indemnizatiei CIC

- ian-apr 2010 estimat - in baza a ce depun pana in 31 jan pentru anul in curs

Intrebare: la suspendarea PFAului, cand am sa merg la Registrul Comertului pentru a anunta aceasta suspendare, nu va trebui sa merg cu toate darile achitate la zi (Finante si CASS)? Si atunci automat Adm. Fin. nu va regulariza si pe 2010 veniturile pentru a fi la zi cu datoriile? Si nu-mi va putea elibera o adevrinta cu veniturile reale realizate in 2010?

Multumesc,
Oana J

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri luate in calcul pentru indemnizatia de crestere si ingrijire copil oanaj oanaj Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu calculul indemnizatiei de crestere si ingrijire a copilului: sunt insarcinata, am sa nasc in luna aprilie 2010. Sunt ... (vezi toată discuția)
Formula calcul indemnizatie crestere copil pfa Anamaria Catargiu Anamaria Catargiu Buna ziua. Multumesc mult pentru informatiile oferite. V-as ruga si eu sa ma ajutati. Mai concret. 1.Sunt PF(traducator autorizat) cu activitate din ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie concediu maternitate (126 zile) adelabuciu adelabuciu Buna ziua. Ma aflu in urmatoarea situatie: am terminat concediul pre si postnatal si am depus dosarul pt CIC. Lunar am primit banii direct de la casa de ... (vezi toată discuția)