avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Aplicare Sentinte Civile ref Decizii Pensii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Aplicare Sentinte Civile ref Decizii Pensii

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca Hotararea unei Sentinte Civile ref decizie pensionare se pune in aplicare in mod automat (de la sine) de catre casa de pensii sau este necesar ca titularul sa depuna o cerere in acest sens la casa de pensii si sa solicite punerea in aplicare a hotaririi. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:18, 25 Iulie 2020
In mod normal, CJP ar trebui sa aplice hotararea definitiva a instantei.
Cum CJP poate invoca ca nu a primit inca hotararea, pensionarul, la data cand primeste hotararea poate notifica CJP, in scris, cu nr. de inregistrare/ data, cerandu-i sa aplice hotararea instantei. Preventiv, la notificare se anexeaza o copie dupa hotararea definitiva.
Multumesc foarte mult pt raspuns. Va rog sa-mi spuneti ce se intampla in cazul in care pensionarul nu depune cererea de punere in aplicare a hotararii. Va multumesc fmult. o zi buna.
Nu depune cererea, poate avea de asteptat destul de mult timp.
Intr-un final, CJP va emite decizie. Plata se va face retroactiv, de la data mentionata in hotararea definitiva a instantei.
Multumesc foarte mult pt raspuns. Ma gasesc in situatia in care casa de pensii a reemis favorabil decizia de pensionare
dupa hotararea tribunalului, dar dupa apelul la curtea de apel...pierd o parte din drepturile castigate....ceea consider ca va conduce la retinerea de catre casa de pensii diferentele platite in plus!
Personal optez pt deschiderea unei noi actiuni in instanta, care a decis injust unele decizii (de exemplu nu a admis luarea in calcul a primelor pt care s-a platit si virat CAS pe motiv ca erau mentionate intr o rubrica denumita Prime/Beneficii si nu pot fi defalcate!!! desi si primele si beneficiile inseamna acelasi lucru), dar nu pot deschide noua actiune pana nu mi se reemite de catre casa de pensii o noua decizie de pensie cfm hotararii definitive a curtii de apel,care nu mi-a aprobat luarea in considerare a unor venituri!!! Pana atunci..nu cred ca pot sa deschid actiune in instanta...
Cum ma sfatuiti sa procedez in aceasta situatie? Va multumesc f mult.
Hotararea Curtii de Apel va fi definitiva.

Alte discuții în legătură

Buna ziua la solicitarea mea, sc a & m arhive center srl - ploiesti ... uca2015 uca2015 Buna ziua La solicitarea mea, SC A & M ARHIVE CENTER SRL - Ploiesti mi a eliberat 3 adeverinte pt veniturile brute, acordul global si sporurile acordate de ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie Cornelino Cornelino Prin hotărâre judecătorească definitiva a fost anulata decizia de pensionare actuala. Este nevoie sa depun din nou dosar de pensionare sau Casa de Pensii ... (vezi toată discuția)
Nu inteleg solutia data pe scurt la un dosar solutionat la primul termen, de catre curtea de apel Jean_53 Jean_53 Am facut apel nefiind multumit de sentinta Instantei de fond, iar solutia pe scurt data pe internet in portalul justitiei, suna asa: \"Solutia pe scurt: ... (vezi toată discuția)