avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Imprumut fara nici un inscris doveditor
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Imprumut fara nici un inscris doveditor

Am facut un imprumut bancar pentru fostul meu iubit, pe numele meu, fara a avea o declaratie sau un act care sa ateste ca suma i-a fost atribuita. Pot actiona in instanta doar pe baza unor martorii pentru a imi recupera suma de bani?Mentionez ca respectivul doreste desfasuratorul de la banca, este in ordine sa il dau?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 12:37, 18 Decembrie 2009
IN cazul dvs proba cu martori nu este suficienta pentru a demonstra ca banii au fost integral folositi de catre fostul dvs iubit! Parerea mea este ca trebuie sa va intelegeti amiabil cu el si sa faceti o conventie notariala prin care el se obliga sa restituie banii la banca,recunoscand ca a folosit in scop personal banii . In caz contrar dvs veti fi cea care va trebui sa plateasca ratele , creditul fiind pe numele dvs.
Succes!
Ultima modificare: Joi, 17 Decembrie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
buna ziua .
avand in vedere ca in cazul sumelor ce depasesc cuantumul de 250 ron, nu este admisa proba cu martori, puteti incerca sa-l convingeti pe prietenul dvs . sa declare in scris ca a primit acesti bani .
in baza inscrisului sub semnatura privata il puteti actiona in instanta, printr-o actiune in pretentii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare imprumut persoana fizica coneofcold coneofcold RECUPERARE IMPRUMUT PERSOANA FIZICA La inceputul acestui an am imprumutat o fosta iubita cu o suma de bani semnificativa (as spune chiar mare) de care avea ... (vezi toată discuția)
Recuperare avans sub forma de imprumut crisadi crisadi buna ziua Anul trecut ne-am hotarat sa cumparam o casa prin credit bancar, insa proprietarii nu aveau actele facute ( succesiune, intabulare, cadastru) si ... (vezi toată discuția)
Actiuni legale posibile pentru a recupera o creanta - nu exista contract alexandravintila alexandravintila Buna ziua, Am urmatoarea problema si va rog sa ma ajutati cu un raspuns: In anul 2008 am semnat un contract pentru un credit de nevoi personale, fara ... (vezi toată discuția)