Am facut un imprumut bancar pentru fostul meu iubit, pe numele meu, fara a avea o declaratie sau un act care sa ateste ca suma i-a fost atribuita. Pot actiona in instanta doar pe baza unor martorii pentru a imi recupera suma de bani?Mentionez ca respectivul doreste desfasuratorul de la banca, este in ordine sa il dau?
IN cazul dvs proba cu martori nu este suficienta pentru a demonstra ca banii au fost integral folositi de catre fostul dvs iubit! Parerea mea este ca trebuie sa va intelegeti amiabil cu el si sa faceti o conventie notariala prin care el se obliga sa restituie banii la banca,recunoscand ca a folosit in scop personal banii . In caz contrar dvs veti fi cea care va trebui sa plateasca ratele , creditul fiind pe numele dvs.
Succes!
buna ziua .
avand in vedere ca in cazul sumelor ce depasesc cuantumul de 250 ron, nu este admisa proba cu martori, puteti incerca sa-l convingeti pe prietenul dvs . sa declare in scris ca a primit acesti bani .
in baza inscrisului sub semnatura privata il puteti actiona in instanta, printr-o actiune in pretentii.