avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Actiuni legale posibile pentru a recupera o creanta - ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Actiuni legale posibile pentru a recupera o creanta - nu exista contract

Buna ziua,

Am urmatoarea problema si va rog sa ma ajutati cu un raspuns:
In anul 2008 am semnat un contract pentru un credit de nevoi personale, fara garantii sau ipoteca, iar persoana care trebuia sa il achite a decis luna aceasta (desi mai sunt destul de multi bani de restituit bancii), ca nu doreste sa mai plateasca, nefiind pe numele sau. Nu s-a ajuns inca la actiune in instanta din partea bancii, intrucat am incercat de fiecare data sa nu se depaseasca termenul de 90 de zile de intarziere, chiar daca a trebuit sa depun eu contravaloarea ratei.
Intrebarea mea este - cum pot actiona legal impotriva respectivului care refuza sa mai plateasca? In ultimii 3 ani am informat de fiecare data cand au aparut intarzieri angajatii bancii ca desi eu sunt titularul, nu eu am beneficiat de imprumut. In plus, plata ratelor a fost facuta si de persoana respectiva o perioada - in momentul in care au inceput sa apara probleme, am decis sa iau eu banii de la respectivul si sa achit.
Exista vreo posibilitate de a recupera creanta in baza declaratiei functionarului bancar in fata caruia s-a semnat contractul ( a fost martor ca persoana X a venit sa se asigure ca semnez si sa intrebe cand incaseaza banii)? Sau in baza declaratiilor altor persoane care cunosc situatia, in baza copiei chitantelor emise de banca semnate de cel care a folosit banii (chitantele din perioada in care a binevoit sa isi achite rata) si in baza filmarii de pe camera de supraveghere din ziua semnarii contractului?

Va multumesc anticipat pentru un raspuns.
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 13:06, 1 August 2011
atit timp cit nu faceti dovada ca ati imprumutat persoana respectiva cu suma de bani egala ca valoare cu creditul bancar nu veti putea recupera nici un ban de la aceasta.

este greseala dvs si nu o veti putea proba exclusiv cu declaratiile martorilor (asta in cazul in care acestia vor fi dispusi sa depuna marturie ptr dvs). In privinta filmarilor - proba nu va fi incuviintata. De altfel, nici martorii nu cred ca vor fi admisi avind in vedere ca dvs nu aveti nici macar un inceput de proba scrisa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am luat credit si i-am dat banii tatalui meu andrutzul andrutzul Am si eu o problema delicata. Inainte de nunta mea, tatal meu a vrut sa ia un credit. El este colonel pensionar. Banca nu i-ar fi dat intreaga suma pe care o ... (vezi toată discuția)
Probleme cu banca Valentin_Stanciu Valentin_Stanciu Parintii mei(mama) au facut un credit la banca x in valoare de 7000 ron pe data de 14.01.2010 cu un numar de 60 rate lunare + o asigurate pe durata ... (vezi toată discuția)
Imprumut fara nici un inscris doveditor didione didione Am facut un imprumut bancar pentru fostul meu iubit, pe numele meu, fara a avea o declaratie sau un act care sa ateste ca suma i-a fost atribuita. Pot actiona ... (vezi toată discuția)