avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Restituire preț produs handmade personalizat
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Restituire preț produs handmade personalizat

Buna ziua,
Realizez produse handmade si prin urmare am primit comanda on-line de la o d.na de un produs ce urma să fie personalizat după anumite cerințe.
D.na a primit o fotografie cu produsul final,
m-am intalnit cu d.na pentru ai preda comanda,la verificat si nu a avut de obiectat.
La jumatate de ora primesc mesaj ca produsul nu este ceea ce isi doreste si doreste sa returneze produsul si sa ii restitui banii.
M-am informat si exista posibilitatea sa refuz restituirea banilor daca produsul a fost personalizat după cerințele d.nei.
Mă puteti ajuta?
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Iulie 2020
Roxxy10, utilizator
Cel mai recent răspuns: Roxxy10 , utilizator 18:22, 26 Iulie 2020
Bună ziua,

ARTICOLUL 16 din OUG 34/2014
Exceptări de la dreptul de retragere
Sunt exceptate de la dreptul de retragere prevăzut la art. 9-15 în ceea ce priveşte contractele la distanţă şi contractele în afara spaţiilor comerciale următoarele:
c) furnizarea de produse confecţionate după specificaţiile prezentate de consumator sau personalizate în mod clar;
[ link extern ]

Spuneți că a fost personalizat după anumite cerințe. Bănuiesc că aveți și dovada acestui fapt - conversații - iar produsul nu e de serie (nu mai aveți la vânzare altele identice). Dacă da, nu vă faceți probleme.
Ultima modificare: Duminică, 26 Iulie 2020
Emilika40, utilizator
Produsul a fost realizat dupa retintele d.nei chiar si modelul a fost tot ideea dansei fii d pro.ul model realizat în acest mod.
Am si conversațiile d.nei, imi tot trimite mesaj ca imi dace reclatie,ca imi voi pierde credibilitatea clientilor si spera in continuare sa ne intelegem omeneste si sa ii restitui baniicu toate ca i-am spus ca nu este posibil acest lucru si sa raman pe stoc cu un produs personalizat.

Ultima modificare: Duminică, 26 Iulie 2020
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Protectia vanzatorului de articole executate la comanda fata de returnarea abuziva a clientului Conrad Conrad Buna tuturor, Zilele urmatoare voi infiinta o intreprindere individuala in vederea comercializarii unor produse executate la comanda conform precizarilor si ... (vezi toată discuția)
Termeni si conditii vanzare pe internet prin mica publicitate, facebook Conrad Conrad Buna tuturor, Zilele urmatoare voi infiinta o intreprindere individuala in vederea comercializarii unor produse executate la comanda conform precizarilor si ... (vezi toată discuția)
Anulare comanda ochelari de vedere utiliza_tor utiliza_tor Buna ziua, Am comandat aseara, orele 21, o pereche de ochelari de vedere la un cabinet. am achitat intergal ochelarii cu lentile de protectie pt calculator, ... (vezi toată discuția)