avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general reevaluare cladire din 2 in 2 ani?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

reevaluare cladire din 2 in 2 ani?

Salut!
Am si eu o intrebare:
Se poate reevalua o cladire care a fost reevaluata ultima oara la 31.12.2007?
Adica se poate si mai devreme decat 3 ani sau trebuie sa treaca cei 3 ani si dupa aceea?
Este FFFF urgent.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Fănel Plopeanu , Consultant asigurari 10:01, 18 Decembrie 2009
Reevaluarea cladirilor are dublu impact fiscal:
- prin impozitul pe cladiri;
- prin amortizarea fiscala, care difera de cea contabila.
Tema e destul de complexa si e dezvoltata mai in detaliu in Ordinul 3055/2009, care aduce mai multa claritate in aceasta tema.
Coeficientii actioneaza pe partea impozitului pe cladiri; pentru amortizare se folosesc alte metode. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe cladiri liliionescu liliionescu Avand in vedere: Art. 253. - (1) În cazul persoanelor juridice, impozitul pe clădiri se calculează prin aplicarea unei cote de impozitare asupra valorii de ... (vezi toată discuția)
Achizitie constructii + teren andreeadumitrascu24 andreeadumitrascu24 Imi puteti da si mie va rog frumos o parere in legatura cu valoarea imobilului ce se va inregistra in contabilitate...Ideea este urmatoarea: am achizitionat de ... (vezi toată discuția)
Plata impozit cladire reevaluata ardeleannn ardeleannn Buna ziua! Vă rog să mă ajutaţi cu un răspuns la următoare problemă: - Pentru sem.I 2009, unei SC i s-a stabilit impozitul pe cladire la valoarea ... (vezi toată discuția)