avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecinul a mutat gardul și mi-a închis țeava de gaze ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecinul a mutat gardul și mi-a închis țeava de gaze în curtea lui

Buna ziua, vecinul vrea sa isi faca gardul. Am venit de la serviciu si am gasit gardul vechi care era din lemn dat jos, a pus stalpi si i-a fixat in ciment si a facut covrajul. Stiu sigur ca nu are autorizatie pentru ca l-am intrebat si a spus ca face renovare si nu are nevoie. Eu zic ca nu este renovare atata timp cat toarna ciment, fixeaza stalpi... problema mea nu este asta. Casa lui este pe hotar, gardul vechi era pus pe hotar, eu am casa mai in spate iar in fata este o portiune de teren care apartine Primariei. Pe langa casa lui trece teava mea de gaze, teava trasa cu multi ani in urma, cu proiect, cu toate actele in regula. Prin construirea noului gard el a intrat 15-20 cm pe terenul Primariei, ceea ce nu este o problema pentru mine, este problema Primariei, dar imi inchide teava de gaze in curtea lui. Pentru ca am mai avut o problema asemanatoare in urma cu cativa ani si mi-a taiat teava de apa, imi este teama sa nu imi taie acum si teava de gaze. Am anuntat la gaze, cei de acolo mi-au zis ca nu au primit nici o instiintare si au spus sa trimit sesizare si sa sun si la numarul cetateanului sa reclam lucrul acesta. Am sunat si azi a venit o echipa de politie care, dupa spusele vecinului, i-a spus ca este totul in regula si ca poate face gardul asa, doar sa anunte la gaze sa mute teava. Ce ma sfatuiti sa fac? Sa il las asa sa continue chiar daca teava nu este mutata, pot face sesizare in alta parte, . Mentionez faptul ca vecinul lucreaza la Consiliul local si de 10 ani de cand a murit sotul ma tot ameninta ca ma rezolva el pe mine, ca ma face sa plec. Si azi a spus ca pt ca am facut sesizare la politie, ma termina in curand. Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Romeo Valentin , Expert judiciar 18:43, 27 Iulie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Formulați o sesizare scrisa la Primărie și una la Inspectoratul de Stat în Construcții.
In aceasta arătați ca se realizează o construcție fără Autorizație, respectiv împrejmuire și solicitați desființarea lucrărilor realizate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie gard cu vecin dificil Elysium13 Elysium13 Buna ziua ,am nevoie de niste sfaturi in legatura cu gardul de la casa .Imprejmuirea casei noastre este facuta pe hotar si gardul e facut in intregime de ... (vezi toată discuția)
Gard despartitor intre proprietati 040779 040779 Buna. In anul 2004 am facut un gard despartitor intre mine si vecinul meu. Acest gard este facut pe proprietatea mea si vecinul a sesizat primaria in legatura ... (vezi toată discuția)
Pot solicita cheltuiala cu gardul vecinului care nu are succesiune? mihai gena mihai gena Buna ziua. De 7 ani, de cand am cumparat un teren intr-o localitate, constat cum vecinul meu incalca legile vis-a vis de mine si de proprietatea mea. Dar nu am ... (vezi toată discuția)