avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... suspendari
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

suspendari

Inainte de condamnare detinutul a avut 7 ani cu suspendare din care au fost executati 3 ,mai avea dreptul sa i se dea o suspendare la o noua fapta?Avand in vedere ca inainte de acesti 7 ani cu suspendare a mai avut doua fapte la care i s-a acordat gratiere?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 20:21, 18 Decembrie 2009
Petru ce fapta a fost condamnat la "7 ani cu suspendare"?!?!:-/ Eu cred ca ati vrut sa spuneti ca a fost eliberat conditionat dupa o perioada de 3 ani de executare a pedepsei, ceea ce este cu totul altceva.
In acest caz conteaza perioada in care nu a mai savarsit o alta fapta penala (pe tot timpul eliberarii conditionate), precum si daca a fost sau nu reabilitat si nu numai gratiat (sau amnistiat/nu sunt sigur ca stiti exact) pt. faptele anterioare, precum si perioada dintre faptele savarsite etc..
In concluzie, in fct. de toate aceste aspecte si de indeplinirea tuturor conditiilor cerute de lege, este posibil sau nu sa i se dea o noua suspendare.
Trebuie sa dati mult mai multe amanunte despre condamnari.

:offtopic: Interventie moderator: Am o mare rugaminte, daca sunteti in continuarea mesajului de liberare conditionata si este vorba de aceeasi persoana ramaneti acolo cu intrebarile. O sa va lamuriti mai bine.

Suspendarea conditionata a executarii pedepsei se aplica numai daca sanctiunea aplicata de catre instanta nu depaseste 3 ani , cand e savarsita o singura infractiune , sau 2 ani , cand in discutie e un concurs de infractiuni .
Totodata , nu trebuie sa existe o condamnare anterioara mai mare de 1 an .Daca , spre exemplu , e savarsita o infractiune din culpa , se mai poate dispune acest mod de individualizare judiciara a pedepsei.Insa datele precizate de dumneavoastra nu conduc catre nicio solutie.
Ultima modificare: Vineri, 18 Decembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gratiere, amnistie oltul oltul o persoana care a fost condamnat definitiv la 3 ani 8 luni inchisoare pentru inselaciune va beneficia de legea gratierii? (sigur daca va fi votata ... (vezi toată discuția)
Gratiere-dosare pe rol oltul oltul daca intervine gratierea voi fi eliberati cei condamnati definitiv la inchisoare? ce se intampla cu dosare pe rol? nimic (vezi toată discuția)
Gratierea unei pedepse suspendare conditionat . nelamurire !!! razvanpopescu razvanpopescu Conform art.120 alin.2 gratierea are efect si asupra pedepselor suspendate conditionat . EX : avem o pedeapsta de 3 ani care se suspenda conditionat => ... (vezi toată discuția)