Ce tip de contract de intretinere este mai sigur? contract de intretinere cu habitatie viagera sau contract de intretinere cu drept de nuda proprietate? Mie nu mi s-a parut o mare diferenta intre ele..
Si stiti cumva daca la incheierea unui astfel de contract se percepe si acel impozit sau doar taxele notariale si de timbru?
Va multumesc mult de tot.
Un Craciun de vis tuturor!!!
Dvs faceti o confuzie de termeni juridici!
Contractul de vanzare cu clauza de intretinere este un anumit tip de contract , iar contractul de vanzare cumparare cu uzufruct viager este cu totul si cu totul altceva! Nu exista comparatie intre cele doua , cel de-al doilea fiind evident cel mai indicat! Asta inseamna ca vanzatorul isi pastreaza dreptul de uzufruct viager pe tot timpul vietii sale , iar cumparatorul imobilului devine nud proprietar pana la decesul vanzatorului.
Contractul de vanzare cu clauza de intretinere , presupune obligatia cumparatorului sa ii asigure lunar vanzatorului un trai decent , de cele mai multe ori in contract stipulandu-se o anumita suma de bani pe care cumparatorul trebuie sa i-o dea lunar vanzatorului. In plus acest gen de contract este foarte usor atacabil de catre vanzator pe motivul ca nu a fost respectata clauza de intretinere. Iar practica in instanta este de a se da dreptate vanzatorului.B-)
Mostenire
monica_elena
Bunica mea a avut trei copii. O sora mai mare, care a murit acum un an, mama si un frate, care traiesc.
Bunica este unic proprietar, bunicul meu este mort ... (vezi toată discuția)