avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestare hotărâre pensie de întreținere minor ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestare hotărâre pensie de întreținere minor dată în apel

Buna ziua! Daca o hotarare judecatoreasca a fost data in urma unui apel, aceasta poate fi contestata?Este vorba de plata pensiei alimentare suma fixa, lunar, in conditiile in care persoana in cauza nu are venit lunar si mai mult de atat in aceasta perioada din cauza pandemiei nu are activitate pe firma, deci nici un fel de venit!
Dacă s-a judecat și apelul înseamnă că hotărârea este definitivă.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Hotararea judecatoreasca este definitiva.

Hotararea in materie de pensie de intretinere se bucura de autoritate de lucru judecat relativa, asadar, ori de cate ori suvin modificari ale situatiei de fapt, persoana interesata se poate adresa instantei de judecata.

Actiunea civila ce poate fi promovata este una referitoare la reducerea ori majorarea cuantumului pensiei de intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentară StuAli StuAli Bună ziua. Eu și fostul meu soț am divorțat si avem un copil care locuiește în România cu fostul meu soț. La procesul de divorț s-a stabilit pensia ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.as dori sa stiu daca am platit pensie alimentara copilului ... Busuioc costel Busuioc costel Buna ziua.As dori sa stiu daca am platit pensie alimentara copilului meu pana la varsta de 18 ani si el mai are un an de scoala mai sunt obligat legal sai ... (vezi toată discuția)
Hotarari contradictorii - pensie de intretinere smeagull smeagull Buna ziua, Cazul este urmatorul: Divortul a inceput in urma cu 2 ani, si s-a finalizat in fond, in 18.02.2009. Calea de atac este inca deschisa, ... (vezi toată discuția)