Buna ziua, in urma decesului tatălui meu ,succesiunea a fost facut intre fratii mei 3/4 si mama 1/4 plus jumatatea ei. Mentionez ca eu locuiesc cu ea din totdeauna, ei fiind la casele lor. Acum mama vrea sa mi cedeze partile ei cu anumite conditii . Dar am inteles ca nu se poate face acest lucru fara cadastru pt a stabili cotele si ei refuza sa faca cadastru pt a nu mi ceda mie mama. Ce se poate face in acesc caz?
Multumesc
Documentația cadastrala o puteti face si dvs. Ati luat legatura cu un topometrist?
Trebuie să aveți certificatul de mostenitor (Si sigur aveti un exemplar, daca spuneti ca ati dezbătut succesiunea) si certificatul de atestare fiscală de la Primărie
Cotele sunt stabilite în certificatul de mostenitor, nu în cadastru
Nu am luat legatura. Am contactat un avocat si aceasta a fost singura solutie gasita, sa trimitem prin instanta notificare. In certificatul mostenitor avem cotele specificare 1/4 fiecare. Am certificatele dar cadastristul mi a cerut copie CI de la fiecare si ei refuza sa mi de-a.
Contactați un alt inginer de cadastru. Nu vad de ce ar fi nevoie de copii după buletinele celorlalți. Datele acestora se regăsesc și în certificatul de mostenitor.
Din punct de vedere legal, nici nu aveti nevoie de acordul lor.
Conform art.634 din Codul civil
" Fiecare coproprietar este titularul exclusiv al unei cote-părți din dreptul de proprietate și poate dispune în mod liber de aceasta în lipsă de stipulație contrară."
Deci? Ce legatura au buletinele?
Nu ati procedat neaparat rău ca ati contactat un avocat, însă nu va complicati cu notificari si somatii.
Deschideți o acțiune în instanță pentru partaj si gata.
Vanzare imobil
STEFAN ALINA
Buna ziua, 2 persoane au mostenit (prin certificat de mostenire) 1/2 dintr-un imobil + teren. Unul dintre ei a vandut partea sa, pentru vanzare nu trebuia sa ... (vezi toată discuția)